Vágólapra másolva!
A Bayern alaposan leszerepelt a Bajnokok Ligájában az FC Barcelona ellen, de a csúfos, 4-0-s vereségről legkevésbé a gárda kapusa, Hans-Jörg Butt tehetett. Igaz, már az is meglepetést jelentett, hogy a találkozón nem a bajorok első számú hálóőre, Michael Rensing védett, és az a tény, hogy Jürgen Klinsmann a Barca ellen nem őt szerepeltette, sokak számára bizonyíték arra a hírre, hogy az egyesület a nyáron új kapust keres majd.

Azt sejteni lehetett, hogy Oliver Kahn pótlása nem lesz könnyű feladat a fiatal Rensingnek, és a klub vezetősége nagyon sokáig kiállt a kapus mellett, de úgy tűnik, hogy mostanra elfogyott a türelem, hiszen a nemzetközi sportsajtó napról napra másik hálóőrrel hozza kapcsolatba a münchenieket.

A német lapokban például hetek óta téma, hogy a Bayern állítólag érdeklődik a Bayer Leverkusen fiatal kapusa, René Adler iránt, aki jelenleg a német válogatottban is az első számú hálóőrnek számít, de a Bayern állítólag a Hannover '96 játékosát, a szintén válogatott Robert Enkét is felvette a kiszemeltek közé.

Sőt, a legújabb híresztelések szerint a listán ott van a VfL Wolfsburg svájci hálóőre, Diego Benaglio is - és akkor a külföldön szereplőket még nem is említettük. Szóba került a Stoke City dán kapusa, Thomas Sörensen; az RCD Espanyol kameruni játékosa, Carlos Kameni; sőt, még egy esetleges Gianluigi Buffon-Franck Ribéry csere lehetősége is felmerült a Juventusszal.

A Bayern játékospolitikáját ismerve a legvalószínűbb az, hogy a klub valamelyik német riválisának kapusát próbálja majd elcsábítani - ha valóban kapust akar igazolni a nyáron.

Az Atlético Madrid a Chelsea brazil középhátvédjével, Alexszel erősítene. A VfB Stuttgart meghosszabbította brazil középpályása, Elson szerződését.

A West Ham United profi kontraktust kötött fiatal csatárával, Junior Stanislasszal. A Borussia Mönchengladbach érdeklődik a Crvena Zveda középpályása, Nenad Milijas iránt.

Az Eintracht Frankfurt cseh csatárát, Martin Fenint a Sochaux szemelte ki. A Sampdoria szeretné hazacsábítani a Wolfsburg olasz védőjét, Cristian Zaccardót.

www.global-soccer.eu