Vágólapra másolva!
Gólt szerzett a térdsérülése miatt tizenhárom hónapot kihagyó Ronaldo a visszatérését követő második mérkőzésén a Corinthians színeiben, az ősi rivális Palmeiras elleni vasárnapi brazil bajnoki labdarúgó-találkozón.

Ronaldo a második félidőben csereként lépett pályára, és a hosszabbítás második percében egy szögletet követően az ő fejesével egyenlített a Corinthians. A 32 éves brazil klasszis kirohant a pályáról, a és kerítést rázva együtt ünnepelje gólját a szurkolókkal. Bár a meccs még tartott, egycsapásra riporterek és fotósok lepték el a játékost, aki alig tudott visszakeveredni a pályára. Amikor mégis sikerült neki, a játékvezető sárga lappal büntette túlzott gólöröméért.


Ronaldónak múlt heti visszatérésén is meggyűlt a baja az őt meginterjúvolni igyekvő sajtósokkal, akkor egy mikrofonnal vélelenül arcon is ütötték.

A kétszeres világbajnok csatár a mérkőzés után elnézést kért az incidens miatt, amit azzal magyarázott, hogy a gól utáni pillanatokban nem tudta kontrollálni az érzéseit.

Ronaldo 2008. február 13-án még az AC Milan színeiben, a Livorno elleni olasz bajnokin szenvedett súlyos térdsérülést, minek következtében még annak veszélye is fennállt, hogy végleg fel kell hagynia a futballal. A Corinthians decemberben szerződtette, s azóta múlt csütörtökön lépett először pályára tétmérkőzésen.