Vágólapra másolva!
Az AC Milan a vártnál gyengébben szerepel ebben a szezonban, a bajnokságban nincs versenyben az aranyéremért, és az UEFA-kupából is kiesett. Ennek betudhatóan egyre többször lehet hallani a vezetőedző, Carlo Ancelotti nyári távozásáról, és a lehetséges utódok között ott van a piros-feketék egykori kiváló játékosa, Frank Rijkaard is. A holland szakember tavaly nyáron távozott az FC Barcelona kispadjáról, és azóta nincsen csapata, így aztán alighanem kapva kapna a lehetőségen, hogy a Milan edzője legyen.

Egyes sajtóorgánumok már arról is elkezdtek spekulálni, hogy Rijkaard szerződtetése esetén kiket igazolna a klubhoz, és a madridi napilap, az AS szerint a holland tréner egykori barcelonai játékosát, Víctor Valdést is szeretné magával vinni Milánóba. A rossoneróknál jelenleg a 31 esztendős Christian Abbiati számít az első számú kapusnak, de mögötte két, már a kapusok között is veteránnak számító játékos van a keretben: a brazil Dida 35, az ausztrál Zeljko Kalac pedig 36 esztendős.

Nem csoda, hogy a napokban több fiatalabb kapussal ia kapcsolatba hozták a milánóiakat (elsősorban a Cagliariban védő Federico Marchettivel), és ebből a szempontból a 27 esztendős Víctor Valdés ideális választás lenne. Valdés szerződése 2010-ig érvényes a katalánoknál, és a hírek szerint a klub már megkezdte a tárgyalásokat a focistával a szerződés meghosszabbításáról, miközben a szurkolók körében továbbra is vitatják a kapus képességeit.

További átigazolási hírek
A Middlesbrough német védőjét, Robert Huthot a VfL Wolfsburg csábítaná haza. Az AC Milant a másodosztályú Parma kenyai középpályásával, McDonald Marigával hozták kapcsolatba. A Palermo uruguayi csatárát, Edison Cavanit a görög Olympiakosz szeretné megszerezni. A Szpartak Moszkva az Auxerre dán középpályásával, Thomas Kahlenberggel erősítene. A Le Mans középpályását, Mathieu Coutadeurt a Schalke 04 és a VfB Stuttgart is figyeli. A Napoli kiszemeltje a Siena játékosa, Daniele Galloppa. Az Atlético Madrid jobbhátvédje, Gurkasz Szeitaridisz a nyáron hazatérhet a Panathinaikoszba.

www.global-soccer.eu