Vágólapra másolva!
Rafael Benítez liverpooli szerződéshosszabbításának híre alighanem az elmúlt napok egyik legfontosabb eseménye volt a nemzetközi labdarúgásban. A spanyol mester öt évre kötelezte el magát a Vörösökhöz, és az angol lapok ezt követően máris arról írtak, hogy mindez valószínűleg azt jelenti: a szakembernek sikerült kiharcolnia a klub tulajdonosainál, hogy a nyáron jelentős összeget fordítsanak erősítésekre.

A különböző források megoszlanak azzal kapcsolatban, hogy Beníteznek mennyi pénz állhat majd a rendelkezésére: van ahol, 30, máshol pedig 40 millió fontról írnak, de bármelyik információ is bizonyul igaznak, a Liverpool kerete valóban átalakulhat a következő idényre.

Az újságok szerint a liverpooli szakember elsősorban szélsőket szeretne igazolni, és majd mindegyik lapban a Tottenham Hotspur játékosának, Aaron Lennonnak a nevét említették elsőként a kiszemeltek között, azonban a focista hamar cáfolta a híreszteléseket.

Lennon ugyanis tegnap új kontraktust írt alá a londoniaknál, ami 2014-ig érvényes. Rajta kívül még a Wigan Athletic ecuadori labdarúgóját, Antonio Valenciát hozták kapcsolatba a Liverpoollal, de szóba került a valenciai David Silva is.

Utóbbi szerződtetése már csak azért is valószínűbbnek tűnik, mert Benítez előszeretettel veszi magát körül honfitársaival, ráadásul a Valenciánál a nyáron alighanem nagy kiárusítás lesz a klub adósságai miatt.

A Standard Liege középpályása, Steven Defour iránt az Aston Villa érdeklődik. Az Eintracht Frankfurt a Hannover védőjével, Frank Fahrenhorsttal erősítene.

A Juventus állítólag Sebastian Giovincót adná a Sampdoriának Antonio Cassanóért cserébe. Az FC Porto középhátvédjét, Bruno Alvest a Fiorentina szemelte ki. A Napoli szeretné megszerezni a Borussia Dortmund svájci csatárát, Alexander Freit.

www.global-soccer.eu