Vágólapra másolva!
Az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetősége két évre kitiltotta a Szusza Ferenc Stadionból azt a szurkolót, aki befutott a pályára a múlt heti, MTK elleni Magyar Kupa-mérkőzésen.

A lila-fehér klub honlapja feleleveníti, hogy a negyeddöntős találkozón, miután Szabó Ádám megszerezte a vendégek harmadik, egyben továbbjutást jelentő találatát, a hazai drukker berontott a pályára, és csak a rendezői gárda tudta megfékezni.

A beszámoló kitér arra is, hogy a játékvezetői jelentés szerint ezt megelőzően az MTK-játékos gólöröme közben obszcén szavakat kiabált a lelátó felé - a bíró ezért ki is állította - és, hogy a szurkoló magatartása tettlegességig, egyéb rendzavarásig nem fajult.

"Az eset azonban nem maradhatott következmények nélkül... A hatósági eljárás eredményétől függetlenül az Újpest FC úgy döntött, hogy a renitens szurkoló két évig nem látogathatja klubunk hazai rendezvényeit. A kitiltás közlése során szurkolónk elismerte a pályarendszabályok megsértését, és bocsánatkérés mellett tudomásul vette az Újpest FC döntését. Klubunk az ügyet ezzel lezártnak tekinti" - áll az ujpestfc.hu-n.