Vágólapra másolva!
A legismertebb futballisták manapság kifejezetten sztárnak számítanak, annak minden előnyével és hátrányával: a bulvárlapokban immár a játékosok magánélete is rendszeres témának számít. Ez ihlette most induló sorozatunkat is, amelyben a legnagyobb európai futballklubokat látogatjuk meg egy-egy elképzelt partin, hogy bemutathassuk, mit lehet tudni a játékosok magánéletéről. Házibuli a Juventusnál.

Nagy utat járt be a Juventus az elmúlt két és fél évben. A klub 2006-ban ugyan az élen végzett a Serie A-ban, de a calciopoli-botrány miatt a másodosztályba száműzték, és a játékoskerete is alaposan kicserélődött, azonban a hűséges sztárok vezérletével az együttes visszaverekedte magát a legjobbak közé, ahol ismét az élcsapatok közé tartozik.

Az idősebb futballisták közül Alessandro del Piero, Gianluigi Buffon vagy éppen Pavel Nedved manapság is meghatározó alakja a gárdának, ugyanakkor a cseh középpályás már nem sokáig marad, hiszen bejelentette: a szezon végén befejezi pályafutását. A válogatott mérkőzések miatti szünetet kihasználva csapattársai úgy döntöttek, partit rendeznek a tiszteletére.

A bulin a 36 esztendős játékos természetesen a nejével, Ivanával jelent meg - ami azért egy kicsit furcsán vette ki magát, hiszen Pavel Nedved visszavonulásában a feleségének is nagy szerepe volt. Az idén már a 15. házassági évfordulóját ünneplő pár ugyanis közösen határozott, hogy Pavel befejezi karrierjét, mint ahogyan a pletykák szerint Ivanának két éve abba is volt beleszólása, hogy a középpályás visszavonult a válogatottságtól. Persze érthető, ha a feleség azt szeretné, hogy a focista több időt töltsön két gyermekükkel, Ivanával és Pavellel - mint látható, a névadáson nem sokat gondolkoztak.

Bezzeg Alessandro del Piero felesége, Sonia sokkal megértőbb a férjével szemben, legalábbis ami a futballt illeti. Ez persze nem csoda, hiszen a Juve csapatkapitányának a neje igazi futballistacsaládból származik, elvégre testvére nem más, mint a Siena csatárának, Nicola Amorusónak a húga. Amoruso 1996 és 1999 között a Juventusban futballozott, és testvére akkor ismerkedett meg Del Pieróval, akivel 2005-ben házasságot kötött. Első gyermekük, Tobias 2007 októberében született, a második pedig hamarosan követheti, hiszen a pár februárban bejelentette, hogy ismét gyermeket várnak.

Forrás: AFP

Del Piero felesége, Sonia a Sinea-csatár Nicola Amorusónak a húga

Nem Del Piero az egyetlen, akinek a neje rokonságában van futballista. A bosnyák középpályás, Hasan Salihamidzic is egykori csapattársának a testvérével él együtt. A Brazzo becenevű focista 1995 és 1998 között játszott Hamburgban, és első HSV-s szezonjában a spanyol származású Francisco Copado is a klubtársa volt. Copado húga, Esther ez idő tájt került közelebbi kapcsolatba Salihamidziccsel, akitől három gyermeke (Senila, Nick és Lara June) is született, ám a boldogító igent csak később, 2007 májusában mondták ki.

A svéd középhátvéd, Olof Mellberg ugyanakkor a jelek szerint nem hisz a házasság intézményében, hiszen már több mint tíz éve együtt él párjával, Carolina Kihllel, és két gyermekük is született, de egyelőre még hivatalosan nem kötötték össze életüket.

Nem úgy a brazil származású csatár, Amauri, illetve párja, Cynthia Cosini Valadares, ráadásul az ő esetükben a házasságnak a futballista karrierje szempontjából is fontos szerepe lehet. A szintén Brazíliából Olaszországba került hölgy ugyanis márciusban hosszas huzavona után megkapta az olasz útlevelet (miután bizonyítani tudta, hogy már tíz éve Olaszországban él), ami azt jelenti, hogy a férje is olasz állampolgár lehet - vagyis akár a squadra azzurrába is meghívhatják.

Forrás: AFP

Trezeguet felesége nem tűnik túl boldognak - talán Angliában jobban érezné magát Daviddel?

David Trezeguet nejének, Béatrice-nak a válogatottal már nem kell törődnie, hiszen férje lemondta a nemzeti csapatban való szereplést (miután a szövetségi kapitány, Raymond Domenech többször is mellőzte), ám a pletykák szerint a hölgy nagyon kapacitálja férjét, hogy igazoljon Angliába. Lehet, hogy legjobb barátnője, Claire Merry tanácsolta ezt neki - aki nem más, mint Thierry Henry volt felesége.

Lehet, hogy ez is közrejátszott abban, hogy a Trezeguet-család nem maradt sokáig a partin, hivatalosan azonban azért távoztak korán, hogy tavaly májusban született gyermeküket, Noraant ne hagyják sokáig egyedül. A mali középpályás, Mohamed Sissoko is szívesebben marad otthon feleségével, Sokonával, illetve kislányukkal, Aichával.

Gianluigi Buffon felesége, Alena Seredová viszont élvezi a reflektorfényt. A cseh születésű modell 20 esztendősen, 1998-ban második lett hazája szépségkirálynő-választásán, majd ő képviselte Csehországot a Miss World szavazáson. Nemzetközi karrierje csak négy évvel később indult el, amikor egy showműsorban kapott szerepet, és azóta Olaszország egyik legismertebb modelljének számít.

Forrás: AFP

Buffon felesége szeret a középpontban lenni (balján a chilei focista, Manuel Neira modell felesége, jobbján a brazil Ronaldo exbarátnője)

Buffon már régebben oltár elé vezette, gyermekük, Louis Thomas pedig 2007 decemberében született. A hölgy egyébként a Baci e Abracci nevű ruházati cég tulajdonosa - Christian Vierivel közösen.

www.global-soccer.eu