Vágólapra másolva!
Fülöp Márton, a Sunderland magyar válogatott kapusa úgy érzi, hibázott a Liverpool elleni keddi bajnokin, amikor a második gól előtt kiejtette a labdát. A hálóőr úgy készül, ő véd majd egykori csapata, a Tottenham ellen szombaton, de tudja, hogy az edzőjén múlik, számol-e vele a hétvégén.

2-0-s vereséget szenvedett a Premier League 28. fordulójában a Sunderland labdarúgócsapata, amely a Liverpool vendégeként lépett pályára. A vendégek kapuját Fülöp Márton őrizte, aki a Stoke City és az Arsenal ellen nem kapott gólt, ezúttal viszont a második bekapott találat miatt önmagát is hibáztatja.

"Meg kell néznem videón, mi is történt valójában a második gól előtt, hogy a kapuban kellett volna maradnom, vagy kiindulva elöklözni a labdát" - nyilatkozta Fülöp a The Telegraphnak "Megpróbáltam megfogni, de túl hosszú volt, a Liverpool pedig gólt szerzett. Ez a kapussors."

A felvétel alapján a magyar hálóőr hibázott, hiszen 1-0-s hátránynál, a 65. percben N'Gog ollózását kiejtette, Benajun pedig néhány lépésről egyből a hálóba lőtt.

"Most már Ricky Sbragia menedzseren múlik, vajon számít-e rám a Spurs ellen, én mindenesetre úgy készülök, első számú kapus vagyok, s játszanom kell. De ha változtat kapusposzton, el kell fogadnom. Összességében jól éreztem magam a mérkőzésen, sajnos egy hibát vétettem, ami jó csapat ellen sokba került."

Tekintse meg a Liverpool-Sunderland mérkőzés összefoglalóját!


Fülöp azért is szeretne szombaton játszani, mert az ellenfél az a Tottehnam lesz, amely 2004 és 2007 között egy mérkőzésen sem szerepeltette. A magyar válogatott kapusa 2007 januárjában 500 ezer fontért igazolt a Sunderlandhez, s beverekedte magát a kezdőcsapatba.