Vágólapra másolva!
A súlyos sérülésekről készült felvételek szörnyűségük ellenére rendkívül nézettek az internetes videomegosztó oldalakon, és ezek közül meglehetősen elöl található az Arsenal brazil származású, ám horvát válogatott csatáráról készült felvétel is. Szerencsére Eduardo a napokban már nem ezzel a képsorozattal került a középpontba, hanem a Burnley ellen szerzett parádés góljával.

Rio de Janeiróban alighanem minden kissrác arról álmodik, hogy egyszer híres futballista lesz, de arra valószínűleg csak kevesen gondolnak, hogy valamikor majd egy olyan európai ország válogatottjában szerepelnek, amely születésük idején még csak nem is létezett.

Eduardo da Silva fejében sem fordult meg ez az ötlet akkor, amikor tízévesen lement az egyik környékbeli klub, a CBF Nova Kennedy toborzójára - ő egyszerűen csak szervezett keretek között szerette volna ugyanazt csinálni, amit addig a barátaival a strandon tett.

A családi körben csak Dudunak becézett fiú a város Bangu nevű negyedében lakott, ami Rio nyugati részén található, és két nevesebb futballklubja is van: a Bangu AC, illetve a Ceres FC. Érdekesség, hogy az internetes források mind a két egyesülettel kapcsolatba hozzák Eduardót.

Utóbbiban azonban egyáltalán nem játszott, és a Banguban is csak egy rövid időt töltött el, még ifjúsági játékosként. Mindez viszont azt jelenti, hogy a klubból két olyan labdarúgó is kikerült, aki később egy európai ország válogatottjában szerepelt: a horváttá lett Eduardo mellett a török állampolgárságot kapott Mehmet (akkoriban még Marco) Aurélio is itt kezdte pályafutását.

Együtt persze sohasem játszottak, hiszen a jelenleg a Real Betisben futballozó középpályás 1995-ben távozott a csapattól, míg Dudu 1999-ben hagyta ott a gárdát - mégpedig a horvát Dinamo Zagreb kedvéért, amelynek a tehetségkutatói egy korosztályos tornán figyeltek fel a tehetséges támadóra.