Vágólapra másolva!
A Chelsea-nél történt edzőcsere óta Didier Drogba ismét régi formájában futballozik: az elefántcsontparti játékos Luiz Felipe Scolarinál csak kevés lehetőséget kapott, de Guus Hiddink bízik benne, amit a csatár gólokkal hálál meg. Az afrikai klasszis tagadja, hogy köze lenne a brazil edző menesztéséhez, és beszél arról is, hogy miért akarta már többször is elhagyni a klubot.

- A pletykák szerint önnek és néhány játékostársának nagy szerepe volt abban, hogy Luiz Felipe Scolarit menesztették a Chelsea-től...
- Ez egyáltalán nem igaz. Tény, hogy Roman Abramovics beszélt a játékosokkal nem sokkal azelőtt, hogy Scolarival szerződést bontott, de mindenkivel leült, nem csak velem, Petr Cechhel és Michael Ballackkal, ahogyan a lapok állították. Nem a futballisták döntöttek, hanem a vezetőség.

- És meglepte önöket a döntés?
- Mindenkit váratlanul ért az edzőcsere, de az nyilvánvaló volt, hogy az elmúlt hónapokban nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellett volna, azaz változásra volt szükség. A remek szezonrajt után az eredmények elmaradtak a várakozástól.

- Scolari azt mondta önról, hogy önbizalomhiányban szenvedett. Ezzel egyetért?
- Az önbizalmammal soha nem volt problémám. Tisztában vagyok vele, hogy mivel tudom segíteni a csapatot, Scolari azonban máshogyan látta. Mindenkinek meglehet a saját véleménye.

- A jelek szerint az új mester, Guus Hiddink jobban bízik önben.
- Hiddink rendkívül pozitív hozzáállással látott munkához, és mindenkivel sikerült elhitetnie, hogy képesek vagyunk a meccsek megnyerésére. Személy szerint nekem nagyon jól esett, hogy látta: több időre van szükségem ahhoz, hogy formába lendüljek, és így valóban hozzá tudok tenni valamit a csapat játékához.

- Tavaly azt nyilatkozta, hogy elveszítette az örömét a játékban. Ennek mi volt az oka?
- Rendkívül csalódott voltam az elveszített BL-döntő és a kiállításom miatt, ráadásul akkor halt meg a nagymamám, aki nagyon közel állt hozzám. Úgy éreztem, hogy a futball egyáltalán nem olyan fontos a számomra, mint korábban volt, másként láttam a dolgokat. Ugyanakkor gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy labdarúgó leszek, és világéletemben másra sem vágytam, mint hogy futballozzak, így a szenvedély lassan kezdett visszatérni, és most már ismét a régi vagyok. Más kérdés, hogy a nyilatkozat decemberben jelent meg, és bár a nyári eseményekről szólt, mindenki azt gondolta, hogy jelenlegi érzéseimről beszélek.

- Azt is többször nyilatkozta, hogy távozni akar a Chelsea-től.
- Amikor a klub leigazolt, akkor nem voltam boldog, mert jól éreztem magam Marseille-ben, és bár az első, Londonban töltött szezonomban bajnokságot nyertünk, továbbra is honvágyam volt. Aztán amikor az egyesület leigazolta Andrij Sevcsenkót, úgy éreztem, hogy valóban ideje távoznom, azonban éppen ezt követően ment a legjobban a játék, és a szurkolók is elfogadtak. Az idő tájt nagyon sok segítséget kaptam José Mourinhótól, így aztán amikor őt elküldték, nagyon csalódott voltam, és megint csak el akartam hagyni a Chelsea-t. Ekkor viszont a klubtársaim segítettek, és ez nagyon jó érzés volt. A bajtársiasság, az emberi oldal nagyon fontos a számomra, talán még a futballnál is fontosabb.

- A jelenlegi szezon első felében viszont kevesebb lehetőséget kapott.
- Igen, a mostani bajnokságban a legnagyobb problémám az volt, hogy nem épültem fel teljesen, és az idény első felében szinte egy lábbal futballoztam. A Burnley elleni Ligakupa-meccsen ráadásul hülyeséget csináltam, amikor visszahajítottam a közönség soraiba azt a pénzérmét, amivel megdobtak. Ráadásul Nicolas Anelka ontotta a gólokat, így érthető, hogy a mester őt részesítette előnyben.

Forrás: www.guardian.co.uk
www.global-soccer.eu