Vágólapra másolva!
A Real Madrid holland légiósai közül jelenleg Arjen Robben és a télen igazolt Klaas-Jan Huntelaar számít alapembernek, és az utóbbi időben Wesley Sneijder is egyre több lehetőséget kap Juande Ramostól. Az idény első felében a kezdő tizenegyből kihagyhatatlan Rafael van der Vaart viszont február óta mindössze egyetlen bajnokin lépett pályára, és akkor is csak az utolsó hét percre cserélték be.

Nem csoda, hogy a középpályás elégedetlen a helyzetével, hiszen a kevés játéklehetőség a válogatottbeli szereplését is befolyásolja: a hollandok szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk elmondta, hogy nála azok élveznek előnyt, akik rendszeresen pályára lépnek klubjukban.

Ennek megfelelően egyre többször lehet arról hallani, hogy Van der Vaart távozna Madridból. Korábban egykori egyesületével, a Hamburggal hozták kapcsolatba, de ezeket a híreszteléseket mind az egyesület, mind a játékos cáfolta.

A legújabb pletykák szerint azonban a Chelsea is érdeklődik a holland középpályás iránt: a londoniak mestere, Guus Hiddink rendkívül jó véleménnyel van Rafaelről, és bár a következő idényben valószínűleg már nem ő lesz a Chelsea edzője, beajánlotta Van der Vaartot a klub tulajdonosának, Roman Abramovicsnak.

A Kékek egyébként egykoron szintén szerették volna megvenni a focistát az Ajax Amsterdamtól, de akkor a Real Madrid elhappolta előlük a középpályást, aki azonban, ha kis kerülővel is, de mégis csak Londonban köthet ki.

Az Atalanta csatára, Sergio Floccari iránt a West Ham United is érdeklődik. A Manchester City sérült támadóját, Benjani Mwaruwarit a Stoke City vinné. A Hertha BSC brazil balhátvédje, Rodnei két évvel meghosszabbította szerződését.

A Borussia Dortmund középhátvédjét, Neven Suboticot az AS Roma figyeli. A Manchester Cityt az AS Roma brazil kapusával, Donival hozták kapcsolatba. A Reggina veterán csatárát, Bernardo Corradit az Udinese és az Atalanta is kiszemelte.

A Palermo az argentin Boca Juniors középpályásával, Nicolás Bertolóval erősítene. A Villarreal érdeklődik a brazil Grémio középpályása, Douglas Costa iránt. A Racing Santander szerb csatárát, Nikola Zigicet a Napoli szeretné leigazolni.

www.global-soccer.eu