Vágólapra másolva!
A bajnoki cím szempontjából akár sorsdöntőnek is bizonyulhat szombat este az olasz labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának rangadója, amelyen a Juventus az AS Roma vendége lesz. A spanyol és a német élmezőnyben egyaránt szorosabbá válhat a küzdelem, hiszen egyik listavezetőre sem vár könnyű feladat, a Barcelona a Málagát fogadja, a Hertha pedig Stuttgartba látogat. Az angol bajnokságot Gera Zoltán csapata, a Fulham teheti izgalmasabbá, amennyiben sikerül pontot szerznie az éllovas Manchester Unitedtől.

A Juventus hátránya hét pont a listavezető Internazionaléval szemben, s egy újabb botlás több mint megnyugtató előnyhöz juttathatja a milánóiakat, akik vasárnap a sereghajtó Regginát fogadják. A torinóiak esélyeit ugyanakkor jelentősen növeli, hogy a Roma kezdőcsapatából öten harcképtelenek, köztük Francesco Totti csapatkapitány, további négyen - Daniele De Rossival és David Pizarróval az élen - eltiltottak, így Luciano Spaletti csapata rendkívül tartalékosan próbálja meg felvenni a küzdelmet. Mindazonáltal a fővárosiak számára is létszükséglet lenne a három pont begyűjtése, mivel a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyezett Genoával szemben két pont a hátrányuk.

A Juventus mögött öt ponttal lemaradva harmadik AC Milanra sem vár könnyű feladat: Carlo Ancelotti gárdája Nápolyba látogat. A BL-ért küzdő Genoa az UEFA-kupában negyeddöntős Udinesét látja vendégül, míg a Fiorentinára a toszkán derbi vár, ugyanis Sienába látogat.

A 29. fordulójának programja
szombat:
Catania - SS Lazio 18 ó
AS Roma - Juventus 20:30

vasárnap:
Bologna - Cagliari 15
Chievo - Palermo 15
Fiorentina - Siena 15
Genoa - Udinese 15
Internazionale - Reggina 15
Lecce - Atalanta 15
Torino - Sampdoria 15
SSC Napoli - AC Milan 20:30