Vágólapra másolva!
Az éllovas FC Barcelona kupadöntőbeli ellenfelét, az Athletic Bilbaót, a második helyezett, címvédő Real Madrid pedig a városi rivális Atléticót fogadja a spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 26. fordulójában.

A kisebbik fővárosi csapat legutóbb 1999 októberében nyert derbit a Real ellen, akkor a Bernabeu Stadionban 1-3 lett a végeredmény, de szurkolói szerint most ismét nagy esély van a rivális skalpjának begyűjtésére. A fanatikusok bizakodása alapvetően abból táplálkozik, hogy a jelenleg ötödik helyen álló kedvencek a múlt hétvégén 4-3-ra megverték a listavezető Barcelonát.

"Biztos vagyok benne, hogy a Barca-drukkerek ezúttal nekünk szorítanak" - mondta Maxi Rodriguez, az Atlético argentin csapatkapitánya arra utalva, hogy vendégsiker esetén biztosan nem csökken a két nagy közötti, immár csak négypontos különbség.

A szimpatizánsok reménykedése ellenére a fővárosi csata esélyese egyértelműen a Real, amely sorozatban tíz győzelmet aratott a bajnokságban, s ezzel ismét szorossá tette az első helyért zajló küzdelmet.

"Számunkra olyan ez a meccs, mint egy döntő. Ha nem szerezzük meg a három pontot, akkor nem ér semmit az előző tíz siker" - érzékeltette a felfokozott hangulatot Rodriguez realos honfitársa, Gonzalo Higuain.

A Camp Nou Stadionban a Király-kupa idei két döntőse csap össze egymással, a hullámvölgybe került Barcelona öt sikertelen tétmérkőzés után próbál végre ismét győzni, ellenfele a tizedik helyen álló Athletic Bilbao lesz.

Primera División, 26. forduló
szombat:
FC Barcelona - Athletic Bilbao 20 ó
Real Madrid - Atlético Madrid 20
Villarreal - Espanyol 22

vasárnap:
Deportivo La Coruna - Racing Santander 17
Real Mallorca - Real Betis 17
Numancia - FC Valencia 17
Osasuna - Sporting Gijon 17
Recreativo Huelva - Valladolid 17
Sevilla - Almeria 19
Getafe - Málaga 21