Vágólapra másolva!
Összesen 11 zászlót, illetve feliratot mutattak be, s valamennyi megkapta az engedélyt, tehát mindet be lehet vinni a Puskás Ferenc Stadionban április 1-jén sorra kerülő Magyarország-Málta labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésre.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a székházban lezajlott zászló- és transzparens-ellenőrzésen jelen voltak az MLSZ biztonsági bizottságának, valamint a IV., a IX. és a XIX. kerületi rendőrkapitányságok szakemberei.

A legnagyobb vitát az engedélyt kiadók között az a transzparens váltotta ki, amellyel készítői arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy Málta szigetén szüntessék be a vonuló madarak vadászatát. Végül ez is "zöld utat" kapott. A többi zászló és transzparens mindegyike gond nélkül átment a rostán.

Az újságírók kérdéseire válaszolva a szakemberek elárulták, amennyiben valaki nem olyan "segédeszközzel" szurkol, melyet engedélyeztek, fellépnek ellene, de a kifogásolt transzparenseket - ha feliratuk nem ütközik jogszabályba - csak levetetik, s elkobozzák a meccs végéig.

Fotó: Ránki Dániel [origo]

Nézze meg galériánkat!

Piros-fehér-zöld nemzeti zászlót minden előzetes engedélyeztetés nélkül szabadon lehet lobogtatni, s rajtuk a városok, települések neveit is fel lehet tüntetni, ezeket ugyanakkor még a helyszínen be kell mutatni a kapuknál.