Élő:
Vágólapra másolva!
 

A Schalke 04 a Borussia Dortmund elleni derbin nem tudta begyűjteni a három pontot.

A Királykékek 20 forduló után csak a kilencedik helyen álltak a tabellán, és ha a hátralévő mérkőzéseken nem sikerül javítaniuk, akkor könnyen megtörténhet, hogy a klub kilenc év után ismét hiányzik majd a nemzetközi porondról.

Márpedig ennek katasztrofális anyagi következményei lehetnek az egyesület számára, arról nem is szólva, hogy így sokkal könnyebb lehet elcsábítani a csapat legjobb játékosait.

A pletykák szerint például a Schalke brazil jobbhátvédjét, Rafinhát a Bayern München szeretné megszerezni a nyáron. A bajoroknál ez a poszt problémásnak számít, hiszen a francia Willy Sagnol sérülés miatt befejezte pályafutását, és sem a saját nevelésű Christian Lell, sem pedig az AC Milantól kölcsönkapott Massimo Oddo nem jelent ideális megoldást az edző, Jürgen Klinsmann számára.

Forrás: Getty Images

Rafinha a Barca-klasszisnak, Thierry Henrynak is okozott kellemetlen perceket

Rafinhát egyébként a müncheniek már a jelenlegi szezon előtt is megkörnyékezték, de a transzfer akkor meghiúsult - részben az olimpiai játékok miatt is, ahová a brazil a Schalke engedélye nélkül utazott el. Már ez is jelezte, hogy nem éppen ideális a viszony a játékos és a gelsenkircheniek között, ami szintén elősegítheti a klubváltást.

A Hamburger SV érdeklődik a Wisla Kraków lengyel válogatott csatára, Pawel Brozek iránt. A Borussia Mönchengladbach fiatal szélsőjét, Marko Marint az Atlético Madrid is vinné.

A Standard Liege amerikai középhátvédjét, Oguchu Onyewut a Real Betis figyeli.

www.infosport-focivilag.hu