Vágólapra másolva!
A Premier League 26. fordulójának első vasárnapi összecsapásán Gera Zoltán csapata, a Fulham hazai pályán 2-0-ra verte a sereghajtó West Bromwich Albiont, ezzel stabilizálta helyét a középmezőnyben, birminghami vetélytársa viszont talán legnagyobb felzárkózási lehetőségét szalasztotta el. A Liverpool odahaza csak 1-1-re végzett a Manchester City ellen, és ezzel nem igazán tudott közelebb kerülni az éllovas Manchester Unitedhez, amely hét ponttal vezet a Vörösök előtt.

Gera Zoltánt ezúttal nem nevezte a mérkőzésre Roy Hodgson, a fővárosiak menedzsere, ez azonban nem akadályozta csapatát abban, hogy behúzza a kötelező győzelmet.

Előbb az egykori Kalapácsos-kedvenc, Bobby Zamora avatta fel Scott Carsont, majd Andy Johnson igazolta újfent, hogy érdemes volt mélyen a bukszába nyúlni, és elcsábítani az Evertontól.

A mérkőzés egészét tekintve a Fulham lényegesen többet birtokolta a labdát ellenfelénél (58-42%), és a lövések számában (21-9) is jelentős volt a különbség a hazai csapat javára.

Nem mondhatni, hogy a Manchester City félelmetes lenne idegenben, mivel Mark Hughes csapata csak egyszer nyert az idény során vendégként, de a Liverpool támadásaiból Xabi Alonso és Gerrard távollétében hiányzott a kreativitás. Az első helyzet a City előtt adódott, de Robinho előkészítése után Ireland éppen Reina kezébe emelt.

A túloldalon Torres próbált életet lehelni a támadásokba, a spanyol csatár Rierát és Benajunt is helyzetbe hozta, de mindketten rontottak. A gól nélküli első félidő után az 51. percben vezetést szerzett a City: a korábban a Poolban is profiskodó walesi vándormadár, Bellamy lőtt, a labda pedig Arbeloán megpattanva fura gellert kapott, és végül a bal sarokban landolt.

Az egyenlítés a 78. percben érkezett, Benajun baloldali beadását Torres nem találta el, de a mögötte érkező Kuyt a hálóba piszkálta egy védővel a nyakán. A magyar válogatott ellen győztes gólt szerző Benajunnak még volt lehetősége eldönteni a meccset, de Given szépen védett, így maradt az 1-1, aminek leginkább Manchester piros-fehér felében örülnek.

A nap harmadik találkozóján a Newcastle és az Everton megosztozott a pontokon, pedig a vendégek egy félidőt emberelőnyben futballoztak.

Premier League, 26. forduló:
Fulham - West Bromwich Albion 2-0 (0-0)
gól:
Zamora (61.), A. Johnson (72.)

Liverpool - Manchester City 1-1 (0-0)
gól: Kuyt (78.), illetve Arbeloa (51., öngól)

Newcastle - Everton 0-0
piros lap: Nolan (44., Newcastle)