Vágólapra másolva!
Ha hinni lehet az angliai bukmékereknek, akkor megpecsételődött Rafa Benítez sorsa a Liverpool labdarúgócsapatának élén. A spanyol szakvezető ötödik alkalommal sem fogadta el a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát, viszont az utóbbi időben annyi kritikával illette a tulajdonosi kör ténykedését, hogy várhatóan nem maradhat a csapat élén. A fogadóirodákban már nem lehet fogadni arra, hogy ő lesz a soron következő edzőváltás szenvedő alanya.

Angliai hírek szerint feloldhatatlan ellentét feszül Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere és a klub két tulajdonosa, Tom Hicks, illetve George Gillett között. Az angol bajnokság második helyén álló klub spanyol szakvezetője ötödik alkalommal utasította vissza a szerződéshosszabbítást, mondván, addig nem kötelezi el magát a csapathoz, amíg nem garantálják neki, hogy a sportszakmai ügyekben szabad kezet kap.

A The Times szerint ugyan a felek már karácsony előtt megállapodtak a folytatásról, a szerződésre mégsem került rá Benítez aláírása. A pletykák szerint nyártól a spanyol menedzser lehet a Real Madrid szakvezetője, hiszen a jelenlegi tréner, Juande Ramos szerződése csupán szezon végéig szól.

A spekulációk szerint, ha Benítez elhagyja a Liverpoolt, Kenny Dalglish ugorhat be a helyére. Ezt a skót szakember - aki nagy rajongója és támogatója a jelenlegi edzőnek - cáfolta.

Közben a brit fogadóirodák betiltották a liverpooli edzőváltásra vonatkozó fogadásokat. A William Hill szóvivője, Rupert Adams úgy nyilatkozott: "Nagyon meg lennénk lepve, ha vasárnap éjfélkor még Rafa lenne a csapat edzője."