Vágólapra másolva!
 

A Manchester United jó úton halad afelé, hogy megvédje bajnoki címét Angliában: a Vörös Ördögök két pont előnnyel vezetik a tabellát, és még egy elmaradt mérkőzésük is van.

Pedig Sir Alex Fergusonnak rengeteg sérültje van mostanában, a csatársorban például Wayne Rooney is kidőlt a sorból, így aztán a legutóbbi négy bajnokin a korábban többnyire tartalékok között szereplő Carlos Tévez játszott a kezdő tizenegyben. Az argentin támadó mellőzése kapcsán gyakran felmerült, hogy a focista jelenleg csak kölcsönben szerepel a manchesterieknél, és hogy a klub valószínűleg nem fogja őt megvenni a nyáron.

Az utóbbi hetekben azonban az angol lapok szerint fordult a kocka, és Tévez a pályán nyújtott teljesítményével meggyőzte Fergusont arról, hogy érdemes végleg leigazolni a csatárt.

A Daily Mirror értesülései szerint a manchesteriek trénere a hét elején személyesen találkozott Tévez menedzserével, Kia Joorabchiannal, aki egyben a focista játékjogával rendelkező cég, az MSI tulajdonosa is, és a felek jól haladtak a tárgyalásokkal.

A lap úgy tudja, hogy a MU hajlandó lenne közel 30 millió eurót fizetni Tévezért, akinek a heti fizetése 75 ezer font lehetne az új kontraktus értelmében. Az ügy persze ezzel még nem ért véget, hiszen a napokban az Internazionaléval is kapcsolatba hozták az argentin játékost, arról nem is beszélve, hogy a Manchester City és a Real Madrid is érdeklődik Tévezért.

A Schalke 04 érdeklődik az AEK Athén csatára, Ismael Blanco iránt. A Napoli megszerezte a veterán olasz kapust, Luca Buccit, akinek nem volt klubja.

Az Internazionale argentin középpályása, Estebán Cambiasso hamarosan meghosszabbíthatja szerződését. Az AC Milan kiszemeltje az Ajax Amsterdam uruguayi támadója, Luis Suárez.

A Bayern München a Stade Rennes francia válogatott jobbhátvédjét, Rob Fannit figyeli. A Lazio kölcsönadta középpályását, Fabio Firmanit a szaúdi Al-Vaszlnak.

www.infosport-focivilag.hu