Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lesz olasz tulajdonosa a Vasasnak

Sokáig úgy tűnt, semmi sem állhat a Vasas és a Siena útjába, hogy megköttessen az ügylet, s az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő csapat tulajdonosi köre beszálljon az angyalföldi bizniszbe. A február 16-i határidőig azonban az olasz fél nem írta alá a szerződést, s további időt kért a döntéshozatalra.

A klub hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a határidő leteltével automatikusan megnyílt a vétel lehetősége más befektetők számára is, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy az olaszok jövőbeni pozitív döntése esetén az egyesület elzárkózzon a megállapodástól.

"Természetesen egy kicsit el vagyok keseredve, mert rengeteg időt és energiát fektettünk abba, hogy az olasz féllel sikeresen záruljanak le a határidőig a tárgyalások, ugyanakkor továbbra is bízom abban, hogy találunk megfelelő befektetőt. Egy biztos, hogy akármilyen feltétel mellett továbbra sem fogjuk értékesíteni ennek a nagy múltú és sikeres labdarúgócsapatnak a többségi tulajdonrészét, de a realitásokkal mindenképpen szembe kell néznünk és figyelembe kell vennünk a jelenlegi gazdasági válságot" - nyilatkozta Markovits László, a Vasas ügyvezető elnöke.

"A csapatnak a mindennapi működése ezzel a hírrel sem kerül veszélybe, és továbbra is bízunk abban, hogy sportszakmai téren sikeresen fogjuk a szezont befejezni."

A klub játékoskeretében tavaszi rajt előtt több változás is történt. Távozott az együttestől Gyánó Szabolcs, Kovács Gábor, valamint Bali Péter, előbbi kettő Pécsett, utóbbi a Lombardnál folytatja pályafutását.

"Paripovics végérvényesen csapatunk játékosa marad, miután a kínai klubbal nem sikerült megállapodnunk. Németh Norbert jövőjéről továbbra is folynak a tárgyalások az orosz féllel, és azok várhatóan napokon belül lezárulnak" - mondta Markovits.