Vágólapra másolva!
A Real Madrid hivatalosan is nevezte a Bajnokok Ligájába Szalai Ádámot, a gárda magyar válogatott labdarúgóját. A hivatalos névsorról beszámolva a Marca című madridi sportnapilap internetes oldalán nagybetűs felcímben írja, hogy két újonc, a frissen igazolt francia Faubert és a center Szalai is felkerült a listára, a "létszámfeletti" holland Huntelaar viszont kiszorult a BL-keretből.

Az újság kitért rá, hogy a fiatal - 1987. december 9-én született - magyar labdarúgó a Real Madrid tartalékcsapatától, a Castillától került fel a nagycsapathoz. Hozzáfűzte, hogy Szalai - aki a tavalyi szezonban érkezett a királyi klubhoz a német Stuttgart együttesétől, ahol korosztályos gárdákban játszott - tagja a magyarok 21 éven aluli nemzeti válogatottjának.

A 20 millió euróért vásárolt Klaas-Jan Huntelaar kihagyására azért kerülhetett sor, mert a "blancók" végül lemondtak arról, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) forduljanak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) azon szabályával szemben, amely meghatározza, hogy csak egy olyan futballistát lehet nevezni a tavaszi folytatásra, aki már szerepelt az UEFA-kupában.

A királyi gárda mindkét téli jelentősebb szerzeménye, a csatár Huntelaar és a francia középpályás Lassana Diarra is játszott a második számú európai kupasorozatban. Juande Ramos vezetőedző utóbbit választotta, így viszont a holland támadó, Ruud van Nistelrooy sérülése miatt csatárposzton "üresedés" támadt, ez pedig jól jött a magyar középcsatárnak.

Szalai - aki tagja a magyar nagyválogatott bő keretének is - a Real Madrid tartalékcsapatában 13 góljával házi gólkirály.

A Real a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az FC Liverpoollal találkozik, az első mérkőzést február 25-én a Santiago Bernabéuban rendezik, míg a visszavágóra két héttel később kerül sor az Anfield Roadon.