Vágólapra másolva!
Az AC Milannál jelenleg világsztárok egész sora szerepel, a piros-feketéket három Aranylabdás is erősíti, és akkor még nem említettük a sportág talán legismertebb alakjának számító David Beckhamet. Az együttes jelenleg legjobb formában lévő futballistája azonban mégis Alexandre Pato, aki fiatal kora ellenére máris meghatározó alakja a klub támadójátékának.

A Paraná államban található település, Pato Brancót csupán 1942-ben alapították, de fejlődésére jellemző, hogy tíz évvel később már városi státuszt kapott, és jelenleg két egyetem székhelye.

A labdarúgás szempontjából azonban a város nem számít különösebben ismertnek Brazíliában, legalábbis ami a település klubját illeti, de Pato Branco már két válogatott játékost is adott a brazil futballnak. Itt született ugyanis a Sao Paulo FC híres kapusa, Rogério Ceni, és 1989. szeptember 2-án itt látta meg a napvilágot Alexandre Rodrigues da Silva is, akit manapság a világ a szülőhelyéről kapott becenevén csak Patónak ismer.

A Rodrigues család a közeli Francisco Beltraóban élt, és csak két évvel később költöztek Pato Brancóba. Az édesapa, Geraldo maga is amatőr futballista volt, és Alexandre bátyja, Alexandro is tehetséges játékosnak számított, és lett is volna lehetősége, hogy komolyabb klubnál próbálja ki magát, azonban hiába hívta az Uniao Esportiva Funilense (Sao Caetano városának egyik egyesülete), a család végül úgy döntött, hogy inkább civil pályára adják őt.

Alexandre esetében azonban túlságosan is nyilvánvaló volt, hogy hatalmas talentummal rendelkezik: a családi legendárium szerint még egy éves is alig volt, amikor már minden lehetséges tárggyal focizni próbált a lakásban (a zoknitól kezdve a gyümölcsökig), így aztán hatesztendősen a helyi Grémio Industrial Patobranquense nevű klub játékosa lett.