Vágólapra másolva!
Két Madrid-Barcelona párharcra is sor kerül a spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában (a listavezető Barcelona az Atlético, a második Real pedig az Espanyol otthonába látogat), és amennyiben mindkét meccsen fővárosi győzelem születne, úgy a Realnak hosszú idő után visszatérne az esélye arra, hogy utolérje Barcát. Olaszországban az Internazionale-AS Roma, míg a Bundesligában a Werder Bremen-Bayern München meccs lesz a rangadó, az angol élvonalban pedig Fülóp Márton múlt heti remeklése után ezúttal Gera Zoltán bizonyíthat az Arsenal ellen, és lesz Ligakupa-döntő is. 

Bár az ősi, városi rivalizálásból fakadóan aligha segítene az Atlético Madrid a Real Madridnak, mégis ezt teszi, ha a spanyol futballbajnokság e hétvégi, 25. fordulójában legyőzi az éllovas FC Barcelonát.

Amennyiben ugyanis nyer hazai pályán, a Vicente Calderón Stadionban, és ugyanezt teszi a Real az Espanyol ellen, Raúlék hátránya 4 pontra csökken, ezzel pedig elérhető közelségbe kerül a címvédés, amiről pedig - a hosszú időn át folyamatosan 12 pontos Barca-előny miatt - már-már lemondhatott a fővárosi élcsapat.

A 60, illetve 53 pontos listavezetőktől leszakadva, eddig gyűjtött 36 pontjával jelenleg csak 7. helyezett Atlético háza táján elszánt a hangulat, mert bár a teljesítmény ingadozó, okkal érezhetik úgy a vasárnap esti meccs házigazdái, hogy az utóbbi időben megtorpant - a legutóbbi fordulóban csaknem fél éve tartó veretlenségétől az akkor még sereghajtó Espanyol által megfosztott - Barcelona igenis legyűrhető.

Bizakodnak a Realnál is, a csapat sorozatban megnyert kilenc mérkőzése után a tizedik diadalára készül, ám hogy mennyire nem veheti félvállról az Espanyolt, arra a katalán kiscsapat említett Barca feletti győzelme is figyelmeztet. A 19. helyen álló, kisebbik barcelonai együttes ráadásul ezúttal hazai pályán okozhat meglepetést.

Ha a két színhelyen is zajló Madrid-Barcelona párharc a fővárosiak szempontjából kudarccal zárul, akkor nem csupán az Atlético kerülhet szinte reménytelenül messze a még európai kupaindulást érő pozícióktól, hanem a Real is temetheti a címvédést illetően újraéledő reményeit, mivel 10 pontossá nőne a Barca előnye.

Az Atléticóban mindenesetre a revánsvágy is munkálhat, miután ebben az idényben a katalánok elitalakulata már háromszor is alaposan elintézte: két ízben a Spanyol Kupában, egyszer pedig a bajnoki összecsapáson, Barcelonában, amikor is Pep Guardiola csapata a Campo Nou Stadionban 6-1-re lelépte a fővárosiakat. A Barca legutóbbi látogatása a Calderónban ugyanakkor balsikerű volt, az előző szezonban rendezett találkozón az Atlético nyert 4-2-re.

Az Espanyolnál nem nagyon számolgatnak, az eddigi rossz szereplés miatt majdhogynem minden hátralevő fellépésükön győzniük kellene, vagy legalább egy pontot szerezniük a biztos bennmaradás érdekében.

"A Barca legyűrése számunkra fordulópontot jelent. Gondjaink ellenére meg tudtuk verni Európa egyik legjobb csapatát, és most ugyanez a feladatunk a Real Madriddal szemben is" - mondta Luis Garcia, az Espanyol csatára.

Primera División, 25. forduló:
szombat:
Athletic Bilbao - Sevilla 20 óra
Espanyol - Real Madrid 22

vasárnap:
Almería - Getafe 17
Málaga - Recreativo Huelva 17
Numancia - Deportivo La Coruna 17
Racing Santander - Osasuna 17
Sporting Gijon - Real Mallorca 17
Atlético Madrid - FC Barcelona 19
Valencia - Valladolid 19
Real Betis - Villarreal 21