Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy a másodosztályú Brescia játékosa, Vass Ádám az élvonalbeli Napoli futballcsapatában folytatja a pályfutását. A magyar középpályás kárpótlásul érkezhet a nápolyiakhoz, akiknek egyik játékosát évekre eltilthatják a Brescia hibájából.

Daniele Mannini még 2007 decemberében, a Brescia játékosaként késett fél órát egy doppingvázsgálatról. Az eredmény ugyan negatív lett, a játékost mégis eltiltották 15 napra, noha a csúszásért nem ő, hanem a klub volt a felelős. Mannini azóta a Napolihoz szerződött, a Nemzetközi Doppingellenes Szövetség (WADA) azonban nem hagyja annyiban a dolgot, és kétéves eltiltást javasol a futballistának. A végső szót a Nemzetközi Sportdöntőbíróság mondja ki, ha pedig Manninit eltiltják, a bresciaiak az olasz szokások szerint vélhetően kárpótolni fogják a Napolit, hiszen a játékos az ő hibájukból követte el a doppingvétséget, amiért most a Napolit érheti veszteség.

Állítólag három brescai labdarúgó esélyes arra, hogy az esetleges kompenzáció haszonélvezője legyen, egyikük a magyar Vass Ádám. A 21 éves védekező középpályás 2007-ben került Bresciához, korábban a Stoke Cityben játszott. A válogatottban 11-szer szerepelt, míg azonban Várhidi Péternél alapember volt, Erwin Koemantól csupán egyszer kapott lehetőséget.

A Brescia 19 forduló után az ötödik helyen áll a Serie B-ben, de ugyanannyi pontja van, mint a listavezetőnek, így Vassnak akkor is jó esélye van arra, hogy a következő szezonban az élvonalban szerepeljen, ha mégsem lesz a Napoli játékosa.