Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy az eddigi többségi tulajdonos, Jámbor János távozása után sem kell aggódnia a Vasas drukkereinek, küszöbön áll ugyanis a megegyezés az olasz Siena tulajdonosi körével, amely lát fantáziát az angyalföldi futballcsapatban.

A Vasas vezetése a december 16-i elnökségi ülésen döntött úgy, hogy megvásárolja Jámbor cégeitől a futballcsapat 75 százalékos tulajdonrészét, amivel a csapat 100 százalékos tulajdonosává válik.

Ha azonban minden úgy alakul, ahogy a Vasasnál tervezik, akkor nemsokára olasz irányítás alá kerülhet a futballcsapat, mivel a Siena hivatalos szándéknyilatkozatot tett, mely szerint a következő hat hónapban együttműködést ajánl az angyalföldieknek.

Markovits László, a Vasas ügyvezető elnöke hosszú előkészítő munka után többször is tárgyalt az olaszokkal, a legutóbbi találkozóról szerdán érkezett haza, és elmondása szerint nagyon jók az esélyek arra, hogy hepienddel záruljon a tulajdonoskeresés.

"Péntekig várunk az olaszok hivatalos ajánlattételére, az információáramlás megtörtént, most már a Siena vezetőinek kell a konkrét ajánlatot prezentálni. Ha ez megtörténik, akkor ezt az elnökség elé terjesztem, nekik kell megadniuk a felhatalmazást, hogy megköthessük a szerződést. Az olaszokat érdekli a Vasas, nekünk pedig nagyon jól jönne egy tőkeerős tulajdonos érkezése, mivel a Vasas nem tudja egyedül működtetni a futballcsapatot.

Ha létrejön a megegyezés, akkor az is elképzelhető, hogy az olaszok pár játékossal fél évre megerősítik a keretet, hiszen nekik is az az érdekük, hogy a Vasas sikeres legyen, márpedig a jelenleg a harmadik helyen álló csapatunk akár a nemzetközi kupaszereplést is kiharcolhatja" - mondta Markovits.