Vágólapra másolva!
A spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Sevilla az otthoni 2-0-s siker után La Corunában is nyert, így könnyedén jutott a legjobb nyolc közé. Nehezebb dolga volt az Espanyolnak, amely idegenben rúgott góllal gyűrte le a harmadosztályú Poli Ejidót. A Valencia is megdolgozott a továbbjutásért, miután csak hosszabbításban kerekedett a Racing Santander fölé.

A Sevilla már az első percben vezetett, Capel beadása után Jesús Navas kapásból lőtt a hazaiak kapujába. A félidő derekán Luis Fabiano végképp eldöntötte a továbbjutás sorsát, Colotto hibája után Fabricio kapust is kiscselezve gurított a kapuba.

A brazil csatár aztán még egyszer megvillant, Colotto és Piscu egymásnak futott, Luis Fabiano pedig lecsapott a labdára, és flegma mozdulattal elpöckölte a kapus fölött. A második félidőben mindkét gárdából kiállítottak egy-egy játékost, de az állás már nem változott, pedig a Depor még tizenegyesből is megpróbálkozhatott a gólszerzéssel.

Az Espanyol 3-2-re kikapott a harmadosztályú Poli Ejido otthonában, de a Montjuicban hamar ledolgozta a hátrányát a barcelonai csapat Sanz öngólja után, és bár a folytatásban a kiscsapat is kidolgozott helyzeteket, végül az esélyesebb katalánok mentek tovább. A Valladolid az 1-3-as első meccs után nagyon közel állt a negyeddöntőhöz, de a Gijon a 90. percben betalált, és így a vendégek örülhettek.

A Valencia úgy tűnt, gond nélkül elintézi a Santandert, hiszen Vicente értékesítette a kezezés miatt megítélt büntetőt (ami előtt egészen pazar szólót mutatott be a balszélső), de gyorsan egyenlített a Racing, nem is akármilyen góllal, Colsa egy visszafejelt labdát ollózós mozdulattal húzott a kapuba 11 méterről.

Mivel a rendes játékidőben nem esett több gól, így a hosszabbításra maradt a döntés, előbb Vicente szerezte meg második gólját, majd egy kontra végén Villa átadása utána Joaquín volt nagyon higgadt, így a hazaiak mentek tovább. A Barcelona a Madridban aratott 3-1-es győzelem után otthon is elpáholta az Atléticót.

spanyol Király-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Deportivo La Coruna - Sevilla 0-3 (0-3)
gól:
Jesús Navas (1.), Luis Fabiano (23., 40.)
piros lap: Omar Bravo (68.), illetve Palop (82.)
továbbjutott: a Sevilla, 5-1-es összesítéssel

Espanyol - Poli Ejido (III. osztályú) 1-0 (1-0)
gól: Sanz (7., öngól)
továbbjutott: az Espanyol, 3-3-as összesítéssel, idegenben rúgott góllal

Valladolid - Sporting Gijon 2-1 (1-0)
gól: Canobbio (23.), Pedro León (77.), illetve Jorge (90.)
továbbjutott: a Gijon, 4-3-as összesítéssel

Betis - Real Unión (III.) 1-0 (1-0)
gól:
Arzu (20.)
továbbjutott: a Betis, 2-0-s összesítéssel

Almería - Mallorca 1-1 (1-1)
gól: Piatti (3.), illetve Arango (28.)
továbbjutott: a Mallorca, 4-2-s összesítéssel

Valencia - Racing Santander 3-1 (1-1, 1-1, 2-1) - hosszabbítás után
gól:
Vicente (18., 101., az elsőt 11-esből), Joaquin (111.), illetve Colsa (21.)
továbbjutott: a Valencia, 4-2-es összesítéssel

Barcelona - Atlético Madrid 2-1 (1-1)
gól: Krkic (28.), Gudjohnsen (76.), illetve Sinama Pongolle (24.)
továbbjutott: Barcelona kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel