Vágólapra másolva!
A 49-szeres magyar válogatott Lisztes Krisztián hétfőn féléves szerződést írt alá a Bundesliga 2-ben szereplő Hansa Rostock együtteséhez - erősítette meg a játékos a hírt az [origo]-nak.

A 18 csapatos német másodosztályban jelenleg 15. Rostock 2009. június 30-ig érvényes szerződést ajánlott Lisztes Krisztiánnak, amit az irányító középpályás hétfő délután alá is írt.

Előtte a hatodosztályú Schönberg 95 elleni felkészüli mérkőzésen győzte meg a csapat edzőjét, Dieter Eiltset - akivel 2001-ben és 2002-ben együtt játszott a Werder Bremenben - arról, hogy érdemes őt leigazolni.

Lisztes 2005 óta szinte folyamatosan sérülésekkel bajlódott, ám a 2008-2009-es NB I-es szezonban, a REAC játékosaként 12 magyar bajnokin három gólt szerzett, és a rostocki orvosi vizsgálatok is bebizonyították, hogy ismét egészséges, és kész arra, hogy segítsen a Rostocknak a kiesés ellen vívott harcban.

"Krisztián nagyon tapasztalt játékos, aki minőségi igazolásnak számít, s rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek révén sokat segíthet rajtunk" - nyilatkozta Eilts.

A középpályás rövid időre hazatér Magyarországra, és reményei szerint szerdán már a családjával együtt utazik vissza Németországba. "A múlt héten érkeztem, napi három edzésen vettem részt, vasárnap pedig 30 percet játszottam a felkészülési mérkőzésen. Jól éreztem magam a pályán, s úgy tűnik, gyorsan befogadtak a társak. A mai orvosi vizsgálaton is minden rendben volt - igaz, a laboreredményre csak kedden derül fény -, de a szerződést már alá is írtam" - nyilatkozta Lisztes az [origo]-nak.

A 32 éves játékos szerint nem lesznek csapatának kiesési gondjai: "Úgy gondolom, a Rostock sokkal jobb csapat annál, mint azt a táblázaton elfoglalt helyezése alapján gondolnánk. Mindannyian reméljük, hogy jobb lesz a tavaszi folytatás. A csapatnál nemrég edzőváltás volt, s azt követően vetődött fel a nevem: Dieter Eilts még karácsonykor telefonált, hogy szeretne megnézni. Az edző egyébként azt szeretné, hogy a pályán kívül a tapasztalatommal segítsem a fiatal labdarúgókat. Egyelőre fél évig maradok, de hogy mit hoz a jövő, azt nem tudom."

Forrás: MTI

A Werder Bremenben együtt játszott rostocki edzőjével

Lisztes érdeklődésünkre elmondta, új rostocki szerepköre nem jelenti azt, hogy már az edzői pályára készülne. "A célom, hogy elégedett legyek magammal, és a Rostock vezetői is elégedettek legyenek velem. Hogy milyen poszton fogok játszani, arról egyelőre nem beszéltünk még. A szurkolók ismernek és megismertek, Németországban még mindig jónevű játékosnak számítok."

A 49-szeres magyar középpályás 1996-ban a Ferencvárosból igazolt először Németországba, s öt év alatt 109 meccsen 12 gólt szerzett a Stuttgartban. 2001 és 2005 között a Werder Brement erősítette, zöld-fehér mezben 92 mérkőzésen nyolcszor volt eredményes. Következő állomáshelyén, a Mönchengladbachban már csak ötször lépett pályára, majd hosszú kihagyás után 2008-ban igazolta le a Ferencváros, ahol 11 bajnokin kapott lehetőséget. Legutóbbi klubja, a REAC nem gördített akadályt rostocki szerződése elé.