Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Hiába vezetett félidőben 1-0-ra a másodosztályú Burnley a Tottenham otthonában az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén, a második félidőben a Spurs 23 perc alatt négy góllal válaszolt, és ezzel allighanem el is döntötte a továbbjutás kérdését. A vendégeknél Király Gábor nem volt benne a meccsre nevezett keretben.

A Burnley az idei Ligakupa óriásölője, hiszen a Championshipből érkezett gárda eddig a Fulham, a Chelsea és az Arsenal személyében három élvonalbeli csapatot is kiejtett. Úgy tűnt, a White Hart Lane-en folytatódhat ez a sorozat, hiszen a 15. percben Eagles remekül kevergetett a jobb oldalon, beadását pedig Paterson két lépésről terelte a hálóba.

Nem sokkal később Eagles újabb előkészítése után Blake fejelt centikkel a Spurs kapuja mellé. Ez ébresztőként hatott a hazaiakra, akik nagyon közel álltak az egyenlítéshez, de Pavljucsenko ötösről leadott belsőzését Jensen óriási bravúrral kitenyerelte.

A szünet után hamar elillant a Burnley előnye, a csereként beállt O'Hara tekert középre szögletből, és középen Dawson erőteljes fejest küldött a jobb felsőbe. Az 52. percben pedig már a hazaiak vezettek, Pavljucsenko lövése egy védőről levágódott, de így lett jó O'Harának, aki futtából, kapásból lőtt, és a rövid sarokra tartó labda Jensen kapus lábáról csorgott be.

A Burnley még egyszer nekidurálta magát, és Blake látványos csavarása könnyen beakadhatott volna, de a Tottenham a félidő közepén két gyors góllal végképp padlóra küldte az amúgy is megrogyasztott ellenfelét.

Előbb Pavljucsenko simitotta a labdát a bal alsóba egy remek lövőcsel után (az orosz center minden fordulóban szerzett gólt a Ligakupában), majd O'Hara szabadrúgása után Duff csúsztatott a saját kapujába. A 4-1-es végeredménnyel Harry Redknapp csapata óriási lépést tett a Wembleyben esedékes finálé felé, amelyen a Derby vagy a Manchester United lehet majd az ellenfele.

angol Ligakupa, elődöntő, első mérkőzés:
Tottenham - Burnley (II. osztályú) 4-1 (0-1)
gól:
Dawson (47.), O'Hara (52.), Pavljucsenko (65.), Duff (68., öngól), illetve Paterson (15.)

további program:
Derby - Manchester United, szerda, 20.45

A visszavágókat két hét múlva rendezik.

Mindent egy helyen az Eb-ről