Vágólapra másolva!
Lezuhant a lelátóról és belehalt sérüléseibe egy szurkoló a Borussia Dortmund-Werder Bremen labdarúgó német kupa-mérkőzés előtt. A rendőrség és az ügyészség közlése szerint a szerencsétlenül járt húszéves férfit azonnal elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították, de az életét már nem sikerült megmenteni.  A baleset körülményeit még vizsgálják. A mérkőzést a tragédia ellenére lájátszották, és a Bremen 2-1-re győzött, pedig az első félidőben még Hajnal Tamás csapata vezetett.

A Dortmund és a Werder Bremen ötödik alkalommal találkozott a német kupában, és a statisztika alapján a Ruhr-vidékiek készülhettek nagyobb önbizalommal a nyolcaddöntőre, mivel az eddigi négy randevúból hármat ők nyertek, köztük a tavalyit is. Ehhez képest a Bremen előtt adódott az első lehetőség, de a télen igazolt Ciolisz 22 méteres lökete jó egy méterrel a léc fölött zúgott el.

Gyorsan jött a hazai válasz, Boateng dobott be biciklicseleket a jobb oldalon, a beadást pedig Frei bólintotta kapura az ötösről, de Wiese nagy bravúrral kitolta. A 11. percben Kringe szabálytanul szerelte Almeidát a félpályánál, de a bíró nem fújt, így indulhatott a dortmundi akció: Zidan remek ütemben tolta ki a labdát jobbra Freihez, aki erőből, Wiese lábai között lőtt a hálóba.

Hamar magához tért a Werder a bekapott gól után, Pizarro szép cselek után jobbal lőtt a bal sarok mellé 20 méterről, aztán Diegót borította fel Santana a 16-oson belül, de Gräfe játékvezető nem fújt a sípjába. Egy eladott labda után Zidan növelhette volna a BVB előnyét, de ballal a jobb kapufát találta el, aztán Hajnal mesés passza után is az egyiptomi csatár került ziccerbe, de gurítását Wiese lábbal védte.

A szünet után nagyon felpörgött a Werder, Almeida be is talált, de lesről, a portugál tisztán lesen állt Pizarro csúsztatása után. Almeida nem nyugodott bele, szabályos gólra vágyott, de Weidenfeller nagy bravúrja a 48. percben is megakadályozta ebben.

Hajnal a második félidőben is megpróbált gólt rúgatni Zidannal, aki megint csak Wiesével állt szemben, de a párharcot újfent a kapus nyerte. Sokba került a kihagyott ziccer, mert a 62. percben egyenlített a Bremen: Almeida 20 méterre a hazai kaputól vette át a labdát, aztán ballal, egy pattanás után a jobb alsóba vágta.

Hajnalt a 66. percben cserélt le edzője, Sahin érkezett a helyére, így a magyar középpályás már csak a padról figyelhette, ahogy megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Diego szabadrúgása a jobb kapufán csattant, a védők nem tudták eltakarítani a labdát, ami Pizarro zsákmánya lett, a perui támadó pedig öt méterről a léc alá vágta. A hajrában már nem változott az állás, pedig az utolsó szabadrúgáshoz még Weidenfeller kapus is felkocogott, a Werder 2-1-re nyert, és ezzel a legjobb nyolc közé jutott.

A Leverkusen jóval simábban vette az akadályt, a gyógyszergyáriak már az első félidőben lerendezték a Cottbus elleni meccset. Meglepetésre a másodosztályú Wiesbaden kiejtette az élvonalbeli Karlsruhét, ráadásul idegenben, a Wolfsburg viszont pazar második félidőt produkálva, a triplázó Grafite vezérletével egy ötössel küldte haza a Lisztes Krisztiánnal felálló Rostockot.

német kupa, nyolcaddöntő:
Leverkusen - Cottbus 3-1 (3-0)
gól:
Helmes (12.), Kadlec (29.), Renato Augusto (43.), illetve Skela (91.)

Borussia Dortmund - Werder Bremen 1-2 (1-0)
gól:
Frei (11.), illetve Hugo Almeida (62.), Pizarro (80.)

Karlsruhe - Wehen Wiesbaden (II. osztályú) 0-1 (0-0)
gól: König (73.)

Wolfsburg - Hansa Rostock (II.) 5-1 (0-0)
gól:
Grafite (58., 86., 90.), Bülow (66., öngól), Gentner (79.), illetve Fillinger (68.)