Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, az izraeli Netanya vezetőedzője hét labdarúgóját is elveszítheti, mert bármikor behívhatják őket katonának a gázai konfliktus miatt.

A korábbi német válogatott futballista csapatából heten az edzések és mérkőzések mellett teljesítik sorkatonai szolgálatukat. "Ezeket a játékosaimat bármikor kiküldhetik a frontra, teljesen érthető, hogy ebben a helyzetben nem tudnak kizárólag a futballra koncentrálni" - mondta Matthäus. "Az is előfordult, hogy néhány játékosom katonai kötelezettségei miatt nem tudott velünk edzeni, ezt el kellett fogadnom, igyekeztem rugalmasan kezelni a helyzetet."

A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya hozzátette: biztonságban érzi magát Izraelben. "Nem kellemes a helyzet az országban, de messze nem olyan rossz, mint azt a külföldi tudósítások alapján sokan gondolnák. A háború a gázai övezetben zajlik, természetesen mindenkit foglalkoztatnak az események, de az nem igaz, hogy az egész ország pánikban van, pedig több tudósítás is ezt sugallja."

Az izraeli szövetség úgy döntött, hogy egyetlen mérkőzést sem rendeznek meg a hétvégi bajnoki fordulóban. A szóvivő azt mondta: nem lenne helyes futballozni, amikor az ország déli részén élőkre rakéták zúdulnak. Hasonló okból már a múlt hétvégi forduló is elmaradt.