Vágólapra másolva!
Nem kezdődött jól a felkészülési időszak a német TSG Hoffenheimnél: a Bundesliga meglepetéscsapata rögtön az első edzőmérkőzésén elveszítette házi gólkirályát, a bosnyák Vedad Ibisevicet.

Az újonc gárda az ősszel fantasztikusan szerepelt, és ebben hatalmas szerepe volt Ibisevicnek, aki egymaga 18 gólt ért el, és ezzel vezeti a Bundesliga góllövőlistáját. Ám a jelek szerint tavasszal nem gyarapíthatja góljainak számát, mivel a Hamburger SV elleni találkozón térdszalag-szakadást szenvedett. A hoffenheimiek minden bizonnyal szeretnének valakit igazolni a helyére, és a német sajtóban máris megkezdődtek a találgatások a lehetséges erősítéssel kapcsolatban.

Az első számú kiszemeltnek az FC Basel fiatal támadója, Eren Derdiyok számított, aki iránt a klub már tavaly nyáron is érdeklődött. A svájci csatár azonban időközben megegyezett a Bayer Leverkusennel, és bár a megállapodás csak szóban köttetett meg, a Kicker megkeresésére Derdiyok elárulta: nem másítja meg döntését, így kénytelen nemet mondani a hoffenheimieknek.

Egyes források szerint a leverkuseniek csatára, Teofanisz Gekasz is képbe került. A görög futballista másfél éve gólkirályi címet szerzett a Bundesligában, de az ősszel csak kevés játéklehetőséget kapott, ráadásul távozása jól jönne a Leverkusennek, ahol éppen Derdiyoknak kell helyet csinálni a keretben.

A Hoffenheim állítólag érdeklődik a Hertha BSC szerb csatára, Marko Pantelic iránt is, akinek a nyáron lejár a szerződése a berlinieknél, vagyis ha a klub pénzt akar kapni érte, akkor még januárban el kell adnia.

További átigatolási hírek:
A Manchester City 13 millió fontot ajánlott a Hamburgnak Nigel de Jongért. A Hertha érdeklődik az Almería brazil balhátvédje, Guilherme iránt. A Fiorentina argentin középpályása, Sergio Almirón a Bolognába tart. A Recreativo Huelva kölcsönvette a Szpartak Moszkva argentin védőjét, Cristián Maidanát. Az Olympique Lyon érdeklődik a Valenciennes támadója, Steve Savidan iránt. A Tottenham Hotspur letett arról, hogy megszerezze a Sunderland csatárát, Kenwyne Jonest.

www.infosport-focivilag.hu