Vágólapra másolva!

Palesztin válogatott focisták is meghaltak a gázai támadásokban

Az elmúlt 72 órában három válogatott palesztin labdarúgó is életét vesztette a gázai övezet elleni izraeli offenzíva során.

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) honlapján megjelentek szerint Ajman Alkurd (Falasztin al-Riadi), Sadi Sbahe (Hadamat Alniszerat) és Vadzseh Mostahe (Ittihad Alsodzsaeja) voltak az áldozatok. Mindhárman otthonukban, bombatámadás következtében hunytak el.

A gázai övezet ellen 19 napja indított izraeli offenzívában a városi Raffah-stadiont is találat érte, súlyos károkat okozva a létesítményben. Személyi sérülés itt nem történt. A december 27-én kezdődött hadműveletekben eddig összesen 975 palesztin vesztette életét és csaknem 4400 sebesült meg gázai kórházi források szerint.

A Palesztin Labdarúgó Szövetség hétfőn kapta meg a nemzetközi szövetség (FIFA) különdíját abból az alkalomból, hogy 2008-ban rendezték az első hivatalos válogatott mérkőzést az országban. A háború miatt az izraeli bajnokságban eredetileg két hétre tervezett téli szünet egy héttel kitolódott, s az idei rajtot a múlt hét végéről a mostanira halasztották.