Vágólapra másolva!
A Blackburn Rovers a chilei Carlos Villanueva parádés szabadrúgásgóljával nyert az FA-kupa 3. fordulójában a hatodosztályú Blyth Spartans ellen.

3445 lelkes drukker gyűlt össze a Croft Parkban, csodára várva, hiszen mi másnak nevezhetnénk, ha a hatodik ligás Spartans elkapja az élvonalbeli Roverst. A két csapatot 118 hely választotta el egymástól az angol futball ranglistáján, de a saját bajnokságában mindkét gárda a kiesés ellen viaskodik.

Az első félidőben feltörte a háló a hazaiak hátát, a Blackburn támadgatott, de nem tudott szabályos gólt elérni (Derbyshire látványos ollózása hiába pattant be egy hazai védő fejéről, a csatár lesen állt), a BBC-fórumán pedig egy Rovers-drukker azt írta, hogy a helyszínen nem sikerült megállapítania, hogy melyik a Premier League-ben szereplő csapat.

Az 58. percben végre futballra emlékeztető jelenet játszódott le: Villanueva harcolt ki egy szabadrúgást 21 méterre a hazai kaputól, aztán ballal gyönyörűen csavart a bal felső sarokba. A hajrában Gildea baloldali beadása után Wright elrontotta a Spartans legnagyobb helyzetét, így a Blackburn bejutott a negyedik fordulóba, ahol Fülöp Márton csapata, a Sunderland következik.

FA-kupa, 3. forduló:
Blyth Spartans (VI. osztályú) - Blackburn Rovers 0-1 (0-0)
gól:
Villanueva (58.)