Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól Bognár Györgyöt, az NB II Nyugati csoportjában szereplő Felcsút labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, a Puskás Ferenc Akadémia szakmai igazgatóját.

A futballiskola honlapján az elnök, Mészáros Lőrinc azt mondta: a tréner szakmai mulasztást követett el annak kapcsán, hogy a tehetséges, ifjúsági válogatott labdarúgó, Izing Martin az akadémia tudta és beleegyezése nélkül a belga FC Bruges csapatához szerződhetett.

"Szeretném pontosítani a dolgokat: az egyértelműen félreértés, hogy azért kellene mennem, mert én segédkeztem volna abban, hogy Izing engedély nélkül külföldre szerződjön. Sőt, épp ellenkezőleg igaz: hosszú ideje azt szorgalmazom, hogy az Akadémia vezetése kössön profi szerződést a játékossal, és a tehetséget is erre kapacitáltam. Neki is jeleztem, hogy addig nem számítok rá a felnőtt csapatnál, amíg erre nem hajlandó, de azt sajnálom, hogy az Akadémia vezetése nem volt partner abban, hogy a játékos mielőbb profi szerződést köthessen. Így történhetett meg, hogy Izing Belgiumba szerződhetett. Ezek után nem teszek más, mint elfogadom a vezetés döntését" - mondta Bognár a pepsifoci.hu-nak.

A korábbi válogatott Bognár augusztus óta volt szakmai igazgató az intézményben és december elején nevezték ki a Felcsút vezetőedzőjévé. Az első csapat trénere mostantól Mózner János lesz.