Vágólapra másolva!
Élvonalbeli angol focisták egy videoklipben fognak szerepelni, amelyben kifejezésre juttatják, hogy elutasítják a melegekkel szemben tapasztalható előítéleteket és a kirekesztést.

A kampányt, amelyet a homoszexuálisok jogaiért küzdő Outrage csoport készít elő, támogatja az angol labdarúgó-szövetség (FA) és a Kick It Out nevű angol antirasszista szervezet.

Az utóbbi időben többször előfordult, hogy különböző labdarúgó stadionokban homofób sértésekkel illettek angol focistákat, Sol Campbellt vagy Ashley Cole-t, akik egyébként mindketten heteroszexuálisnak vallják magukat.

"A terv még nem teljesen kidolgozott, még nem tudni, milyen anyagi támogatást kap, de előreláthatólag két hónapon belül elkészül" - mondta el Matt Phillips, az FA szóvivője.

A szóvivő megemlítette, hogy a tervezett videó felvételéhez, amelyet iskolákban és az interneten kívánnak terjeszteni, számítanak elsőligás focisták támogatására, de egyelőre még nem tudják azoknak a játékosoknak a nevét, akik arcukat kölcsönzik a kampányhoz.

Peter Tatchell, az Outrage szóvivője a brit médiában tett nyilatkozataiban jelezte, az a szándékuk, hogy az egyes focistáknak szóló, a szurkolók által kántált homofób szövegeket "ostobának, tudatlanságból fakadónak és szégyenletesnek tekintsék" az emberek.

A melegek jogvédő csoportja azt is szeretné elérni, hogy a labdarúgó szövetség tegye fel a videót a You Tube-ra, és a felvétel másolatait juttassa el az Egyesült Királyság minden iskolájába.