Vágólapra másolva!
A Manchester City 120 millió euróra (33,6 milliárd forint) emelte ajánlatát Kakáért, az AC Milan brazil futballsztárjáért. Úgy tűnik, ennek az összegnek már a milánói klub sem tudott ellenállni, a vezetők ugyanis a korábbi visszautasítás után hozzájárultak ahhoz, hogy Kaká megkezdje a tárgyalást a manchesteriekkel.

A Premier League-ben szereplő angol klub már szerdán világrekordnak számító, 100 millió fontos (31 milliárd forint) ajánlatot tett a 26 éves játékosért, aki azonban úgy nyilatkozott, hogy szeretne Milánóban maradni.

A City most az ajánlat megemelésén kívül 500 ezer fontos (155 millió forint) fizetést kínál a dél-amerikai középpályásnak - aki ezzel a világ legjobban fizetett sportolója lehet -, és további 35 millió eurót az üzletben közreműködő olasz tanácsadóknak. Az elképesztő költekezést mindazonáltal aligha érzi meg az egyesült arab emírségekbeli tulajdonos bankszámlája, Manszur Bin Zajed al-Najhan sejk vagyonát ugyanis 16,5 milliárd euróra (4,6 billió forint) becsülik.

A piros-feketék már hozzájárultak a tárgyalások megkezdéséhez, így a következő lépés az lesz, hogy Kaká édesapja felveszi a kapcsolatot a manchesteriekkel. Bosco Leitét hétfőre várják Milánóba. A Sun úgy tudja, Kaká különféle biztosítékokat kér az aláírásáért, ezek szerint többek között az is szerepelne a szeződésében, hogy a klub nem adhatja el Robinhót, két éven belül bejut a Bajnokok Ligájába, Kaká pedig megtarthatja a saját reklámjogait.