Vágólapra másolva!
Valószínűleg kevés futballista mondhatja el magáról, hogy két világbajnoki döntőn is pályára lépett (az egyiket meg is nyerte csapatával), és több, mint 50 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában, a nemzetközi közvélemény szerint ezzel együtt is negatív a pályafutásának megítélése.

A brazil Denílson azonban éppen ebbe a kategóriába tartozik: az egykoron a világ legdrágább futballistájának számító szélső sohasem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, és megmaradt örök ígéretnek, illetve az "önző labdazsonglőr" szinonimájának - bármennyire is igazságtalan ez a kitétel.

A még mindig csak 31 esztendős futballista utoljára a 2005-2006-os idényben futballozott Európában, amikor a Girondins Bordeaux-ban kergette a labdát, a franciák azonban egy év után megváltak tőle a túl magas fizetése miatt.

Denílson ezt követően a szaúdi Al-Naszrba szerződött, de nem játszott valami sokat, tavaly pedig előbb az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben szerepelt a Dallas FC csapatában, majd a Palmeirasban futballozott.

Denílson-show:


Itt a korábbi brazil szövetségi kapitány, Wanderley Luxemburgo volt a trénere, és ő többnyire csak csereként küldte pályára, az év végén azonban lejárt a kontraktusa. Nos, a jelek szerint Denílson még mindig nem tett le arról, hogy Európában futballozzon, hiszen a minap próbajátékra érkezett az angol Bolton Wanderershez. Nem ez az első alkalom, hogy a brazil játékos Angliában próbálkozik, hiszen 2006-ban már a Portsmouth is tesztelte, de akkor nem kínáltak neki kontraktust.

A Fiorentina két dán játékosa, Per Kroldrup és Martin Jörgensen 2010-ig meghosszabbította szerződését. A VfB Stuttgart fiatal csatára, Manuel Fischer a szezon végéig kölcsönbe a másodosztályú TuS Koblenzhez került.

A Dinamo Zagreb támadóját, Nikola Kalinicot a Palermo és a Napoli is szeretné megszerezni. Az Internazionale francia középpályását, Patrick Vieirát az Olympique Lyonnal hozták kapcsolatba.

A Siena szeretné megszerezni a Lazio csatárát, Simone Inzaghit. A Girondins Bordeaux középpályása, Gabriel Obertan kölcsönbe a Lorient-ba került.

www.infosport-focivilag.hu