Vágólapra másolva!
Megtartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját a Bayern München vezetőedzőjeként Jürgen Klinsmann: a tréner magasra tette a mércét, hiszen máris Bajnokok Ligája-győzelemről beszélt az újságíróknak.

"A Bayernnél mindig magasak az elvárások, de ez teljesen természetes. Meg akarjuk nyerni a Bundesligát, a kupát és a Bajnokok Ligájában is szeretnénk a végsőkig menetelni" - nyilatkozta a 43 éves tréner, aki a 2006-os világbajnokságon bronzérmet szerzett a házigazda német válogatottal.

Klinsmann a sajtótájékoztatón - amelyet két német állami csatorna is egyenes adásban közvetített - elmondta: reméli, a játékosok elfogadják majd az ő edzésmódszerét, amely nagyban eltér az Európában megszokottaktól.

Így például a futballistáknak nyelvi és kulturális oktatáson is részt kell majd venniük.

Getty Images

Klinsmann itt éppen a lehetséges Kahn-utód, Michael Rensing fejét tágítja

"Az edzői filozófiám az, hogy folyamatosan képezni kell a játékosokat, hogy napról napra jobbak legyenek. El kell érni azt, hogy a futballisták mindig fejlődni akarjanak. Az elmúlt két évben rengeteget tanultam és rájöttem, a mérkőzések a fejekben dőlnek el" - tette hozzá Klinsmann, aki az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers, és Phoenix Suns edzésmódszereit is tanulmányozta.