Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az európai kupákban eldőlt a döntők párosítása, két topligában pedig bajnokot avattak - röviden így lehetne összefoglalni az elmúlt hét eseményeit. Álomcsapatunkban a Bajnokok Ligája-, illetve az UEFA-kupa elődöntőinek hősei mellett a hét vége legjobbjai szerepelnek, és alighanem elsőként fordul elő, hogy a Wigan Athletic két játékossal is képviselteti magát.

Kapus:
Chris Kirkland (angol, Wigan Athletic): Az angol kiscsapat immár másodjára cáfolta meg a szakértőket azzal, hogy megőrizte élvonalbeli tagságát - az Aston Villa elleni idegenbeli győzelem ugyanis azt jelentette a Wigan számára, hogy a gárda bennmarad a Premier League-ben. A birminghami összecsapáson Kirkland kapus főszereplő volt, hiszen bravúros védések egész sorát mutatta be.

Hátvédek:
Cicinho (brazil, AS Roma): A Farkasok még mindig megnyerhetik a bajnoki címet Olaszországban, köszönhetően a Sampdoria elleni idegenbeli győzelmüknek. A rómaiaknál több futballista is remek teljesítményt nyújtott, így a jobbhátvéd Cicinho is, aki az utolsó percekben szerzett góllal tette fel a koronát játékára.

Chris Riggott (angol, Middlesbrough FC): Duplán örülhetett a Boro középhátvédje a hét végén, hiszen egy héttel korábban még kölcsönben a Stoke Cityben játszott - amely klub feljutott az élvonalba. Riggottot azonban anyaegyesülete visszahívta az utolsó két fordulóra, és a Portsmouth FC ellen a középhátvéd nagyon fontos gólt szerzett.

Roberto Ayala (argentin, Real Zaragoza): A zaragozai együttestől a nyáron azt várták, hogy a BL-be kerülésért küzd majd, ám a csapat már a biztos bennmaradásnak is örülne. Az RC Deportivo elleni győzelem mindenesetre nagy lépés volt efelé, és a három pontot az argentin középhátvéd, Ayala biztosította be az utolsó percben szerzett góljával.

Nadir Belhadzs (algériai, RC Lens): A Jean-Pierre Papin által edzett gárda nem szerepel valami jól a Ligue 1-ben, a Sang et Or (Vér és Arany) a kiesés ellen küzd, és a hét végén sem tudott nyerni. Pedig az AS Monaco ellen a csapat balhátvédje, Belhadzs mindent megtett a győzelem érdekében, a mezőny legjobbjaként hetes osztályzatot kapott a L'Équipe-től.

Középpályások:
Antonio Valencia (ecuadori, Wigan Athletic): A dél-amerikai középpályás eddig csak egyetlen gólt ért el a szezon során, ám amikor a legfontosabb volt, akkor megtalálta góllövő cipőjét. Az Aston Villa elleni idegenbeli bajnokin kétszer is betalált, és a Wigan ennek köszönhetően bebiztosította élvonalbeli tagságát.

Kaká (brazil, AC Milan): A rossonerók számára csak minimális elégtételt jelent a gyengébbre sikeredett szezon után, hogy győzni tudtak a városi rivális FC Internazionale elleni, de azért a milánói derbi megnyerése jól jött a számukra. A főhős természetesen Kaká volt, aki egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a diadalból.

Forrás: Getty Images

Kaká volt a milánói derbi egyik főszereplője

Paul Scholes (angol, Manchester United): A Vörös Ördögöknek már csak két mérkőzést kell megnyerniük a szezonban ahhoz, hogy duplázzanak - mivel ezen a héten kétszer is győzni tudtak. Scholes elsősorban az FC Barcelona elleni BL-meccsen villogott, itt bombagólt szerzett, de a West Ham United elleni bajnokin is hasznosan futballozott.

Ivica Olic (horvát, Hamburger SV): A hamburgi csapat a legutóbbi négy bajnokiján még csak gólt sem szerzett, ám a hét végén a Hansa Rostock ellen a gárda elkapta a fonalat. Különösen igaz volt ez Olicra, aki a balszélső posztján futballozott, és két találatot is elért, a harmadikat pedig előkészítette - így aztán a HSV továbbra is versenyben van az európai kupaszereplésért.

Csatárok:
Pavel Pogrebnyak (orosz, Zenit Szankt-Petyerszburg): A múlt hét legnagyobb meglepetését a Zenit okozta azzal, hogy az UEFA-kupa elődöntőjének visszavágóján legázolta a Bayern Münchent. A bajorok ellen Pogrebnyak kétszer is betalált, a mezőny legjobbja volt, de mégsem lehetett teljesen elégedett: egy buta szabálytalanság miatt sárgát kapott, és így nem játszhat majd a döntőben.

Forrás: Getty Images

Pogrebnyak ezzel a szabadrúgásgóllal indította el a Zenit-lavinát a Bayern ellen

Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea FC): A Bajnokok Ligája elődöntője előtt a Liverpool FC mestere, Rafa Benítez némi pszichológiai hadviseléssel próbálta gyengíteni a Chelsea csatárát, de a dolog visszafelé sült el, mert Drogba kettőzött erővel és fantasztikusan futballozott. A támadó sokszor egyedül küzdött elöl a liverpooli védőkkel, de így is két gólt szerzett.

www.infosport-focivilag.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről