Vágólapra másolva!
Nem szerepel a hivatalos napirendi pontok között a szövetségi kapitány személyét érintő téma a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségének csütörtöki ülésén. Április 10-én, Kisteleki István, az MLSZ elnöke Pécsen egy sajtótájékoztatón azt mondta, az április 24-i tanácskozáson nyugvópontra juthat a kapitánykérdés.

"Nekem senki sem jelezte, hogy a személyemmel kapcsolatban bármilyen döntés várható csütörtökön" - mondta Várhidi Péter szövetségi kapitány.

"Mindenki tudja, hogy januárban határozatlan időre kaptam felkérést. Nem foglalkozom a különböző lapokban megjelent találgatásokkal, számomra csak az számít, amit nekem Kisteleki István mond. A hétvégén külföldön néztem meg néhány légióst, csütörtökön, az elnökségi ülés időpontjában is dolgozni fogok. Addig végzem a munkám, amíg nem szólnak, hogy más veszi át a helyem. Előbb vagy utóbb eldől, hogy más kerül a helyemre, vagy maradok hosszú távon a válogatott élén."

A távirati iroda szerette volna megkérdezni Kisteleki Istvánt is, de a sportvezető nem volt elérhető.

Külföldi és hazai médiaértesülések szerint Kisteleki több holland szakemberrel is tárgyalt a szövetségi kapitányi, illetve a sportágfejlesztési poszt betöltéséről. Erwin Koemannal Budapesten is találkozott az MLSZ elnöke, a másik esélyes jelölt Aad de Mos.

Az MLSZ hivatalos honlapja szerint a csütörtöki tanácskozáson a május 14-i évi rendes közgyűlés előkészítésén lesz a hangsúly. Szó esik majd a tavalyi pénzügyi beszámolóról és az idei szakmai és pénzügyi tervről, az OLLÉ-programról, az alapszabály módosításáról, a következő szezon bajnoki és kupaküzdelmeinek versenykiírásairól, illetve a 2010-es magyarországi futsal Európa-bajnokság rendező bizottságának előterjesztéséről is.

A tanácskozás utolsó pontja, az "egyebek" napirendi pont, itt bármi szóba kerülhet, amit a jelenlévők felvetnek, akár még a kapitánykérdés is.