Vágólapra másolva!
Az FC Liverpool edzője, Rafael Benítez a klub hivatalos honlapján úgy nyilatkozott, hogy már régóta figyeli a tartalékcsapatban remeklő Németh Krisztián játékát, aki a spanyol szakvezető szerint rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek Premiership-szintű futballistává tehetik.

Sokan egy kézlegyintéssel elintézik az angol Premier League tartalékbajnokságát, pedig nem ritka a sztárparádé ezeken a meccseken sem, a minap például a Liverpool-Manchester United rangadót több mint tízezren tekintették meg, és pályára lépett többek között Daniel Agger, Harry Kewell és Xabi Alonso a hazai oldalon, míg a vendégcsapatban a sokszoros angol válogatott Gary Neville is lehetőséget kapott.

Ami - a magyar szurkoló számára legalábbis - ennél fontosabb, a Liverpoolban ezúttal is kezdő volt az MTK-tól szerződtetett Németh Krisztián, aki a MU ellen is jól játszott (a 'Pool 2-0-ra nyerte a meccset), s bár ezen a meccsen nem talált be, előtte valósággal ontotta a gólokat.

A 19 éves magyar támadó, aki tavaly nyáron hároméves szerződést kötött a BL-győztes gárdával, Gary Ablett tartalékcsapatában eddigi hat meccsén hatszor volt eredményes, és kedd este a Bolton ellen tovább szaporíthatja találatai számát.

A tehetségére Rafael Benítez, a nagycsapat edzője is felfigyelt. "Nagyon jól játszik. Kiváló a játékintelligenciája, ami remek képességekkel párosul, ráadásul nagyon gólerős. Rajta tartjuk a szemünket, szép jövő várhat rá" - nyilatkozta a spanyol tréner az FC Liverpool weboldalán.

Fotó: Weyer Balázs [origo]

A liverpooli magyar trió (Gulácsi Péter, Simon András és Németh Krisztián) a Carragher-pubban - olvassa el exkluzív interjúnkat!

Az egyik legnagyobb múltú angol kirakatcsapatban jelenleg olyan csatárok szerepelnek, mint Fernando Torres, Dirk Kuyt, Peter Crouch, Ryan Babel vagy éppen Andrej Voronyin, mellettük Benítez szerint sem egyszerű bekerülni a kezdőbe, ám Némethnek erre előbb-utóbb jó esélye lehet. "Nem könnyű a csapatba kerülés olyan csatárok mellett, mint amilyenekkel rendelkezünk, ám tisztában vagyunk vele, hogy ő egy jó játékos, akiben megvan az a képesség és tehetség, amivel egy liverpooli játékosnak rendelkeznie kell. Keményen kell dolgoznia, és sokat kell még tanulnia. Úgy vélem, idővel még jobb labdarúgóvá válhat, mert látszik rajta az elkötelezettség és a kitartás."

Jól játszott a Newcastle ellen is:


Németh Krisztián pár napja az [origo]-nak adott exkluzív liverpooli interjújában a magyar NB I és az angol tartalékbajnokság közötti különbségről a következőket mondta: "Otthon legfeljebb a rangadókon, mondjuk egy MTK-Debrecenen van néha olyan iram, mint itt a tartalékban, és ott sem végig. Nem is annyira a gyorsaságról van szó, inkább arról, hogy itt az a játék, hogy támadsz, elveszted a labdát, aztán visszatámadsz, amíg újra meg nem szerzed, megállás nélkül. Egy az egyben nem olyan nagy a különbség, azokban a pillanatokban Kuttor mellett sem könnyebb elmenni, mégis teljesen más."

Jamie Carragher kocsmájában egyébként Németh Krisztiánon kívül a liverpooli magyar trió másik két tagja, Simon András és Gulácsi Péter is válaszolt kérdéseinkre - érdemes elolvasni, mit mondtak a futballisták eddigi Mersey-parti élményeikről.