Vágólapra másolva!
A hétközi barátságos válogatott-mérkőzések hatása nem nagyon érezhető álomcsapatunk összetételén, hiszen a szerdán Európa futballpályáin szerepelt labdarúgók közül csak kettőt tüntettünk ki jelölésünkkel. Inkább a hét végi topligás bajnokik legjobbjai dominálnak, kiegészülve az Afrika-kupa egyik csillagával.

Kapus:

Esszam el-Hadari (Egyiptom): sokak szerint a Fáraók kontinensbajnoki címének a legfőbb letéteményese a csapat kapusa volt, és kétségtelen tény, hogy El-Hadari kiemelkedett a mezőnyből posztján. A hálóőr főleg az Elefántcsontpart elleni elődöntőn tett ki magáért, de végig rendkívül magabiztosan védett.

Hátvédek:

Christian Panucci (olasz, AS Roma): a Farkasok hátvédje alighanem élete egyik legjobb szezonját produkálja, és a Reggina elleni bajnokin is kiválóan futballozott. Amellett, hogy védőfeladatát tökéletesen ellátta, ő fejelte csapata első gólját is, mégpedig rendkívül kiszorított helyzetből, szinte az alapvonalról.

Phil Jagielka (angol, Everton FC): a liverpooli gárda a nyáron azért igazolta le a Sheffield United focistáját, mert több poszton is bevethető, és Jagielka ebben az idényben ennek megfelelően számos pozícióban megfordult. Most a Reading FC elleni bajnokin például középhátvédként szerepelt, és győztes találatot ért el.

Sébastien Puygrenier (francia, AS Nancy): a Ligue 1 meglepetéscsapata immár négy forduló óta nyeretlen volt a bajnokságban, és úgy tűnt, hogy a Toulouse FC ellen sem sikerül megszereznie a három pontot, hiszen a védelem hiába zárt kiválóan, a gólszerzés sehogy sem jött össze. Az utolsó percben azonban a középhátvéd Puygrenier értékesítette a csapat számára megítélt büntetőt, amivel feltette a koronát teljesítményére.

Joan Capdevila (spanyol, Villarreal CF): a hispán nemzeti tizenegy kissé meglepő módon sárga színű mezben lépett pályára a franciák elleni barátságos mérkőzésen, és a jelek szerint Capdevila otthonosan érezte magát benne, hiszen klubjának is ez a színe. A balhátvéd győztes gólt szerzett a gallok ellen, és a hét végi, Real Murcia elleni bajnokin sem lehetett rá panasz.

Középpályások:

Mauro Germán Camoranesi (olasz, Juventus FC): a torinóiak számára a lehető legjobbkor jött a válogatott középpályás felépülése, hiszen a Juve az utóbbi időben bizony kissé elmaradt a várakozástól. Az Udinese elleni idegenbeli rangadót viszont sikerült megnyernie, és ehhez Camoranesi a tőle megszokott lendületes játék mellett egy góllal járult hozzá.

Mathieu Bodmer (francia, Olympique Lyon): a lyoni együttes nyári igazolásának a sérülések miatt a szezon során nagyon sokszor a védelemben kellett játszania, ám Jean-Alain Boumsong szerződtetésével a hét végén az FC Sochaux ellen végre a középpályán kapott helyet - és Bodmer megmutattam, hogy ez az igazi posztja: két góljával a mezőny legjobbja volt.

Guti (spanyol, Real Madrid): igazi gálaelőadást hozott a királyi gárda hét végi bajnokija, a madridiak alaposan megszórták a Real Valladolidot, és ehhez a játékmester Guti is pazar teljesítménnyel járult hozzá. A középpályás két gólja mellett két gólpasszt is adott, és szinte minden Real-akció rajta ment keresztül.

Martin Petrov (bolgár, Manchester City): a hét végi manchesteri derbi egyben az elmúlt napok legnagyobb meglepetését hozta, hiszen a Citynek sikerült begyűjtenie a három pontot az Old Traffordon. A mezőny egyik legjobbja a vendégek bolgár balszélsője volt, aki nem csak ezen a meccsen remekelt, hiszen a hétközi, Észak-Írország elleni válogatott mérkőzésen győztes gólt ért el.

Csatárok:

John Carew (norvég, Aston Villa): a hórihorgas norvég csatár hazája válogatottjában csak egy félidőt kapott Wales ellen, és nem is játszott valami jól, de klubjában a hét végén annál kiemelkedőbben futballozott. A Newcastle United elleni bajnokin mesterhármast vágott, és a birminghamiek így magabiztosan tudtak nyerni a Szarkák ellen.

Marko Pantelic (szerb, Hertha BSC): A berlinieknek volt mit jóvátenniük a szurkolóik felé, hiszen a tavaszi rajton otthon kaptak ki az Eintracht Frankfurttól, de a VfB Stuttgart idegenbeli legyőzésével talán törlesztettek valamit. A gárda sokat kritizált támadója, Pantelic ezúttal alaposan kitett magáért, hiszen kétszer is eredményes volt.

www.infosport-focivilag.hu