Vágólapra másolva!
A Real Madrid labdarúgócsapatának vezetősége menesztette a német Bernd Schuster vezetőedzőt és a spanyol Juande Ramost nevezte ki az együttes élére   - jelentette be Predrag Mijatovic, a klub sportigazgatója.

A sérülések és eltiltások sújtotta madridiak az elmúlt hétvégén 4-3-ra kikaptak hazai pályán a Sevillától, ezzel az ötödik helyre csúsztak vissza a tabellán, s hátrányuk kilenc pont a listavezető FC Barcelonával szemben.

Schuster menesztése már jó ideje a levegőben lógott, a BL-továbbjutás, és a Recreativo elleni kiszenvedett győzelem időlegesen megmentette a német edzőt, de a Getafe és a Sevilla elleni vereség kiverte a biztosítékot a vezetőség körében.

Pedig Schusterrel, aki Fabio Capello távozása után ült le a kispadra, megvédte bajnoki címét a Real, úgy, hogy a csapat hazai pályán veretlen maradt, a legtöbb gólt szerezte és beállította a rivális Barcelona 85 pontos rekordját.

"Hosszasan beszélgettünk az elmúlt hónapok történéseiről, alázattal fogadta a döntésünket. Az előző szezonban nagyszerű munkát végzett, de ilyen a futball, a nagy sorozatok megszakadnak egyszer" - mondta Mijatovic a vezetőség döntéséről.

Az 54 éves Ramos a Sevillával szerzett hírnevet magának: az andalúzokkal 2005 és 2007 között megnyerte az UEFA-kupát (2006, 2007), az Európai Szuperkupát (2007), és a spanyol Király-kupát (2007), valamint a klub történetében először a Bajnokok Ligájában szerepelhetett.

2007 októberében a Tottenham Hotspur szerződtette, amellyel megnyerte a Ligakupát, de ezt leszámítva megbukott. Az együttes ebben az idényben történetének legrosszabb rajtját produkálta, így a nyolcadik forduló után, október 25-én menesztették.

"A Real Madrid az a csapat, amelynek mindig a lehető legmagasabb szinten kell futballoznia. A Barcelona kiváló formában van, de úgy gondolom, a Realnak van olyan erős a kerete, hogy a világ bármelyik stadionjában győzelmi eséllyel lépjen pályára" - fogalmazott az új vezetőedző.

A Real szerdán a Zenitet fogadja a Bajnokok Ligájában, szombaton pedig a Barcelonához látogat. Juande Ramos korábban a Sevilla és a Tottenham Hotspur trénere volt.