Vágólapra másolva!
 

Az AS Roma lassan kezdi visszanyerni régi formáját, köszönhetően részben annak, hogy a csapat sérültjei felépültek, és ismét Luciano Spalletti mester rendelkezésére állnak - azonban a szakembernek mostanában egy újabb sérülés miatt kell aggódnia.

A csapat első számú kapusa, a brazil Doni dőlt ki a sorból, és bár sérülése nem súlyos, az utóbbi pár mérkőzésen helyettese, a szintén brazil Artur védett, akit a rómaiak a nyáron igazoltak a Sienától - de teljesítményével nem győzte meg a szakmai stábot. Részben ennek is köszönhető, hogy a Roma kapust keres, és a tervek között egy rövid, illetve egy hosszú távú megoldás is szerepel.

Ami a közvetlen problémát illeti, Doni hamarosan felépül, és elfoglalhatja a helyét a kapuban, Spalletti azonban úgy véli, hogy mögé egy rutinos kapusra lenne szükség, éppen ezért januárban szeretné leigazolni a Palermo veterán hálóőrét, Alberto Fontanát.

A 41 esztendős kapus a szicíliaiaknál jelenleg csak második számú portásnak számít Marco Amelia mögött, és a hírek szerint szívesen igazolna egy nagyobb klubhoz, még ha csak cserekapusnak is - korábban az Internazionalénál 2001 és 2005 között hasonló szerepkört töltött be.

Hosszabb távra pedig a rómaiak a francia Le Mans kapusával, Yohann Pelével szeretnének erősíteni. A 26 esztendős futballista évek óta egyenletesen jó teljesítményt nyújt a Ligue 1-ben, és ennek köszönhetően októberben a francia válogatottba is meghívót kapott, még ha a címeres mezben nem is mutatkozhatott be.

Pelét természetesen nem csak a Roma figyeli, több angol egyesülettel is kapcsolatba hozták, de a játékos ügynöke, Duro Ivanisevic nyilatkozata szerint a rómaiak érdeklődése a legkomolyabb, olyannyira, hogy a felek már meg is kezdték a tárgyalásokat. A hírek szerint a Le Mans csak a szezon végén lenne hajlandó megválni Pelétől, akinek vételára négymillió euró lehet.

A Tottenham Hotspur a Wigan Athletic ecuadori középpályásával, Luis Valenciával erősítene. A Paris Saint-Germain csatárát, Pegguy Luyindulát a West Bromwich Albion csábítja.

A Juventus fiatal játékosa, Paolo de Ceglie 2013-ig meghosszabbította szerződését. Az Eintracht Frankfurt kölcsönvette a DAC Dunajská Streda kameruni csatárát, Leonard Kweukét.

A Hamburger SV érdeklődik az 1860 München középpályása, Timo Gebhardt iránt. Az AC Milant a jelenleg klub nélküli ghánai középpályással, Stephen Appiah-val hozták kapcsolatba.

A Lazio visszacsábítaná Olaszországba a Real Zaragoza argentin középhátvédjét, Roberto Ayalát. A Palermo kiszemeltje az Udinese középpályása, Marco Motta.

www.infosport-focivilag.hu