Vágólapra másolva!
Súlyos büntetést kapott Gróf Dávid, a skót Hibernian labdarúgócsapatának magyar kapusa, akit egy hete ittasan vezette Audi A3-asát. Mivel vérében a megengedettnél másfélszer több alkoholt találtak két évre eltiltották a vezetéstől, s 500 fontos pénzbírságot is kiszabtak rá.

Múlt pénteken, hajnali 3 órakor állította meg a rendőrség Edinburgh-ban azt az Audi A3 típusú gépkocsit, amelynek volánjánál a 19 éves Gróf Dávid ült. A skót Hibernian labdarúgócsapatának magyar kapusát megszondáztatták, s a készülék a megengedett alkoholszint másfélszeresét mérte.

Az Easter Road-i klub harmadik számú hálóőre az éjszakát a St Leonard-i rendőrőrsön töltötte, majd a másnapi tárgyaláson a bíróság bűnösnek találta, s 500 font pénzbüntetés mellett két évre eltiltotta a vezetéstől.

A Vasas, a Honvéd, az Újpest, a Tatabánya és a Videoton egykori kapusának, Gróf Attilának a fia évek óta Angliában játszik, a Hibernian felnőttcsapatában eddig kétszer kapott lehetőséget.

Gróf Dávid pénteken bocsánatot kért a szurkolóktól, a klubigazgató, Scott Lindsay pedig megfeddte a fiatal játékost: "Dávid viselkedése minden körülmények között elfogadhatatlan" - mondta.