Vágólapra másolva!
A francia bajnokságban a szezon előtt az Olympique Marseille-t tartották a legesélyesebbnek tarra, hogy megszorítsa a címvédő Olympique Lyont, de az OM egyelőre képtelen egyenletesen teljesíteni, és 19 forduló után csak az ötödik helyen áll. A gárda támadóival nincsen probléma, hiszen a marseille-i csapat szerezte a legtöbb gólt a Ligue 1-ben, ám ennek ellenére az együttes mestere, Eric Gerets úgy véli, hogy a csapatból éppen egy vérbeli gólvágó hiányzik.

A házi góllövőlistát jelenleg hárman vezetik holtversenyben: Hatem Ben Arfa, Bakary Koné és Mamadou Niang egyaránt hat-hat alkalommal volt eredményes, de a belga szakember szerint egy gólerősebb támadóval előrébb juthatna a klub.

Ennek megfelelően az OM a januári átigazolási időszakban egy csatárt szeretne szerződtetni, és a francia sajtóban már számtalan focistával kapcsolatba hozták a gárdát. A másodosztályú Lens játékosa, Toifiliou Maoulida, illetve a Le Mans labdarúgója, Anthony le Tallec már nemet mondott a Marseille-nek, és az a híresztelés is kacsának bizonyult, hogy a klub a veterán svéd támadóval, Henrik Larssonnal erősítene.

Két csatár iránt azonban továbbra is érdeklődik az egyesület: a kiszemeltek listáján a belga Standard Liege szerb támadója, Milan Jovanovic, illetve a Caen játékosa, Steve Savidan került előkelő helyre.

Az OM elnöke, Pape Diouf azonban kijelentette, hogy nem hajlandóak a reálisnál magasabb vételárat fizetni senkiért, így bárkit is szerződtetnek, alighanem csak hosszas alkudozás után teszik majd.

További átigazolási hírek:
A Manchester United tartalékkapusát, Ben Fostert a Tottenham szemelte ki. A lengyel Lech Poznan válogatott csatárát, Robert Lewandowskit a West Bromwich Albion vinné.

A Lokomotiv Moszkva nigériai csatárát, Peter Odemwingie-t az Everton szeretné leigazolni. A Mönchengladbach negyedik téli szerzeménye a Standard Liege brazil védője, Dante.

A Galatasaray csatára, Shabani Nonda iránt a Hertha érdeklődik. A Borussia Dortmund lengyel középpályását, Jakub Blaszczykowskit a Celtickel és a Villarreallal is kapcsolatba hozták.

www.infosport-focivilag.hu