Vágólapra másolva!
Paul Gascoigne közeli haláláról beszélt a volt sztárlabdarúgó fia egy brit tv-műsorban. A tizenkét éves Regan Gascoigne azt mondta, hogy az alkoholizmussal és mentális problémákkal küzdő apja hamarosan meg fog halni és "csak időpocskolás lenne, ha segítenének rajta".

"Ha kívánhatnék valamit, akkor azt kívánnám, hogy hagyjon el bennünket. Lehet, hogy nagy futballista volt, ám ebből nem következik, hogy apának is jó lett volna" - fogalmazott a gyerek a Channel Four tv-csatorna egyik műsorában.

A 41 éves Gascoigne - az angol labdarúgó-válogatott volt kiválósága - ugyanebben a műsorban azt mondta, hogy öregnek érzi magát, és olykor már a halálra gondol. Az egykori fenegyerek az idén már három alkalommal volt kórházban, pszichiátriai megfigyelésen.

Az 57-szeres válogatott Gascoigne pályafutása során számos elitklubban megfordult: a Newcastle Unitedben kezdte, majd szerepelt a Tottenham Hotspur, a Glasgow Rangers, a Middlesbrough, a Lazio és az Everton csapatában is. Karrierje - részben botrányai, iszákossága és falánksága miatt - az 1990-es évek végén szakadt meg.