Vágólapra másolva!
Az idei év egyik legnagyobb felfedezettje a nemzetközi futballban az orosz Jurij Zsirkov. A ballábas futballista, aki a védelemben, illetve a középpályán is megállja a helyét, a nyáron az Európa-bajnokságon a szbornaja egyik legjobbja volt, beválasztották a torna álomcsapatába, és az Aranylabda-szavazáson is ott volt a 30 jelölt között - még ha végül szavazatot nem is kapott.

A CSZKA Moszkva focistáját a minap az év játékosának is megválasztották hazájában, még a Zenit Szankt-Petyerszburg támadóját, Andrej Arsavint is megelőzte - és hozzá hasonlóan Zsirkov az egyik legkapósabb orosz futballistának számít a játékospiacon.

A balhátvédként és szélsőként is bevethető futballistát a nyáron, az Európa-bajnokság után az Internazionaléval, illetve az Arsenallal hozták kapcsolatba, de Zsirkov akkor maradt Moszkvában, Januárban azonban könnyen külföldre igazolhat, és érdeklődőben továbbra sincsen hiány.

A folyamatosan Pavel Nedved utódját kereső Juventusnál ő is szerepel a kiszemeltek listáján, a legújabb hírek szerint pedig az FC Barcelonának is felkeltette az érdeklődését. A katalánok elsősorban balhátvédet keresnek, mivel sem Sylvinho, sem pedig Eric Abidal teljesítményével nincsenek maradéktalanul megelégedve, és a klub sportigazgatója, Aitor Beguiristain többek között Zsirkovot is figyeli.

További átigazolási hírek:
A Portsmouth kameruni focistáját, Laurent az AEK Athénnal hozták kapcsolatba. A Karlsruhe megszerezte a Nürnberg középpályását, Marco Engelhardtot.

A Bayer Leverkusen brazil középpályását, Renato Augustót a Liverpool figyeli. A Juventus kiszemeltje a West Ham United svájci középpályása, Valon Behrami.

Az Olympique Lyon a Basel svájci válogatott középpályásával, Valentin Stockerrel erősítene. Az argentin Estudiantes védőjét, Marcos Angelerit az Internazionale szeretné leigazolni.

www.infosport-focivilag.hu