Vágólapra másolva!
Alfredo di Stéfano, a Real Madrid tiszteletbeli elnöke honfitársát, Lionel Messit, az FC Barcelona argentin labdarúgóját tartja a világ elsőszámú játékosának.

"Ő a legjobb, mert varázslatosan futballozik: játszik, a szó nemes értelmében" - mondta a Marca című lapnak a 81 esztendős sportember. Di Stéfano nem kívánt nyilatkozni a fővárosiak új edzőjéről Juande Ramosról, aki kedden foglalta el a kispadot, miután az előzetes elvárásokhoz képest halvány eredmények miatt menesztették Bernd Schustert.

Volt csapata esélyeiről Di Stéfano ezt mondta: "Tavaly és tavalyelőtt megnyertük a bajnokságot és ennek a szezonnak sincs vége."

Az argentin származású spanyol csatár, a "Szőke Nyíl" (La Saeta) Buenos Airesben született, de legnagyobb sikereit Madridban - Puskás Ferenc játékostársaként - érte el. A Reallal nyolc bajnoki-, valamint egy kupadiadalt ünnepelhetett, ötször lett gólkirály, ugyanennyi alkalommal volt részese BEK-győzelemnek, egyszer pedig Világkupát nyert. Kétszer (1957, 1959) választották Európa legjobb labdarúgójává.