Vágólapra másolva!
Nem mindennapi rekordot döntött meg egy angol amatőrfutballista azzal, hogy már egy mérkőzés harmadik másodpercében a kiállítás sorsára jutott.

A történelmi tettet a hetedosztálybeli (Southern League) Chippenham Townt erősítő David Pratt vitte véghez: a Bashley otthonában lejátszott bajnokin a 21 éves csatár már három másodperc elteltével durván beleszállt Chris Knowlesba, amiért a bíró piros lapot mutatott fel neki.

Knowles szerencsére nem sérült meg, s végül 2-1-es győzelemhez segítette csapatát.

"Kicsit keménynek éreztem a játékvezető ítéletét, de ha ő úgy gondolta, ez piros lapot ér, akkor ki kellett állítania" - nyilatkozta a mérkőzést követően a vétkes. "A világcsúcs nem volt a célom, ez nem olyan dolog, amire büszke lehet az ember."

Az eddigi leggyorsabb nyilvántartott kiállítás az FC Bolognában szerepelt Giuseppe Lorenzo nevéhez fűződött, akinek 1990-ben tíz másodperc elteltével kellett elhagynia a pályát egy pofon miatt.

Angliában a rekordot Kevin Pressman, a Sheffield Wednesday kapusa tartotta, őt 2000-ben 13 másodperc után állították ki a 16-oson kívül történt kezezés miatt.