Vágólapra másolva!
Henk Ten Cate, a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé jutott görög Panathinaikosz holland vezetőedzője bízik abban, hogy a nagy siker segít az indulatok megfékezésében és az országban néhány napja dúló zavargások megszűnésében.

"Tudom, hogy veszélybe került az Anorthozisz Famaguszta elleni mérkőzésünk, s azt is, a görög kormány mindenképpen azt akarta, hogy lejátsszuk a találkozót, mert abban bízott, hogy a továbbjutás pozitívan befolyásolhatja a jelenlegi eseményeket" - mondta a ciprusiak ellen aratott 1-0-s győzelmet követően a korábban az MTK-nál is dolgozó szakember. "Nagyon bízom benne, hogy ez valóban így lesz és az a 70 ezer szurkoló, aki itt volt velünk, a győzelem érzésétől feltöltődve ment el, s a továbbjutás hozzásegít a nyugalom visszatéréséhez."

A görögországi zavargásokat az váltotta ki, hogy a hétvégén egy athéni tüntetésen egy rendőr lelőtt egy 15 éves gyereket, aki életét vesztette. Az ország több városában azóta kisebb-nagyobb összecsapásokra került sor a tüntetők és a rendőrök között.

A Panathinaikosz keddi, 1-0-s győzelme csoportelsőséget ért, miután az Internazionale kikapott a német Werder Bremen otthonában. Így a görögök a jövő pénteki sorsoláson a csoportmásodikok közül kapnak ellenfelet.