Vágólapra másolva!
Miközben a Real Madrid az utóbbi időben kissé gyengélkedik a spanyol bajnokságban, a Barcelona remekel: a katalán együttes 13 forduló után négypontos előnnyel vezeti a Primera División küzdelmeit, ráadásul rendkívül látványos támadófutballt játszik. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a vezetőség nem töri máris azon a fejét, hogy miként lehetne tovább erősíteni az együttest a következő szezonra.

A barcelonai sportnapilap, a Sport értesülései szerint a klub elnöke, Joan Laporta a jövő nyáron elsősorban két futballista szerződtetését szeretné megvalósítani, és ha ez sikerülne, akkor a Camp Nouban egy világválogatott-szintű gárda állna össze.

Laporta az esetleges új szerzeményeknél azt is igyekezett figyelembe venni, hogy a csapat kulcsemberei közül többen is közelítenek a harmadik ikszhez, vagy már el is múltak 30 évesek: Thierry Henry 31, Carley Puyol 30, Xavi 28, Samuel Eto'o pedig 28 esztendős. Ebből a szempontból elsősorban a fiatalabb futballisták leigazolása célravezető, és az elnök által kiszemelt két játékos ennek a kritériumnak is megfelel, hiszen két 21 éves focistáról van szó: Karim Benzemáról és Francesc Fabregasról.

Különösen az előbbi leigazolása látszik valószínűnek, hiszen a tehetséges támadó előbb-utóbb biztosan búcsút vesz Lyontól, és többször is kifejtette, hogy legszívesebben valamelyik spanyol sztárklubban folytatná pályafutását. Ami Fabregast illeti, ő a Barcelona nevelése, és bár vitatott körülmények között távozott a katalánoktól még ifistaként, aligha okozna problémát neki a visszatérés.

További átigazolási hírek:
A Wolfsburg érdeklődik a skót Rangers amerikai támadója, DaMarcus Beasley iránt. A Juventust a Hamburg horvát támadójával, Ivica Oliccsal hozták kapcsolatba.

A Chelsea brazil középhátvédjét, Alexet a Panathinaikosz szeretné kölcsönvenni. A Dinamo Zagreb védőjét, Dino Drpicet a Hoffenheim és a Sochaux is figyeli.

A Stoke City a másodosztályú Watford csatárával, Tommy Smith-szel erősítene.

www.infosport-focivilag.hu